ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΔΩΡΕΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

 

 

3“Παράδοση υλικών ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κυκλάδων και της Π.Υ. Κυκλάδων.

Γ. Λεονταρίτης: “Γίνε και εσύ κρίκος της ανθρώπινης αλυσίδας. Αγκάλιασε τις εθελοντικές οργανώσεις”.
Στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη να παραδίδει τον ειδικό εξοπλισμό σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του.

Ο κ. Λεονταρίτης είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει στη Σύρο το νέο Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου κ. Άγγελο Τριπολιτσιώτη στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του διαβεβαιώνοντάς τον για την καλή συνεργασία, τη συμπαράσταση και τη συνδρομή της Περιφέρειας στις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης κ. Γιάνναρης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων κ. Αθανάσιος Δρόσος, εκπρόσωποι της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων, του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κυκλάδων. Λόγω ακτοπλοϊκών δυσκολιών δεν κατάφεραν να παραστούν εκπρόσωποι της Διασωστικής Ομάδας Θήρας και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κέας, στους οποίους και θα σταλεί ο εξοπλισμός.

Παίρνοντας το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, εξήρε την αξία του θεσμού του εθελοντισμού υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσής του, λέγοντας χαρακτηριστικά:
“Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή με την Ελλάδα στα όρια της οικονομικής ασφυξίας να παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο και το κράτος να αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υποστελέχωσης και χρηματοδότησης ιδιαίτερα στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών. Αντίδοτο στην κατάσταση αυτή είναι η ενεργή συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων η οποία αναδεικνύει και το επίπεδο πολιτισμού και ανθρωπισμού μια χώρας. Η σημερινή εκδήλωση είναι ένα κίνητρο προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του εθελοντισμού όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας. Δεν σας κρύβω ότι έχουμε αναλάβει τη διοίκηση της πιο δύσκολης Περιφέρειας της Ευρώπης. Καμία άλλη ευρωπαϊκή Περιφέρεια δεν αντιμετωπίζει τα συνεχώς αυξανόμενα δικά μας προβλήματα.
Αυτήν την εποχή, δυστυχώς για μας που υποδεχόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε μια χώρα που ταλανίζεται, τους κατατρεγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο το οποίο αποτελεί για αυτούς την ελπίδα εισόδου για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από το κράτος υπερβάλλουμε εαυτόν ώστε να προσφέρουμε το μέγιστο δυνατό στους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας. Δίκαια λοιπόν στις μικρές γεωγραφικές μονάδες του Αρχιπελάγους με το μικρό πληθυσμό ο εθελοντισμός έχει καταστεί σημείο αναφοράς και ύψιστη πράξη ανθρωπισμού.
Από “θάλασσα ειρήνης” και ένα Αρχιπέλαγος που εκπέμπει αισιοδοξία και γαλήνη έχει μετατραπεί σε μια θάλασσα που έχει πνίξει στην αγκαλιά της εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, συνέδραμαν τους πρόσφυγες στο ταξίδι τους για ένα καλύτερο αύριο και βοήθησαν στο να μην υπάρξουν ακόμα περισσότερα θύματα.
Ως Περιφέρεια σε πολλές παρεμβάσεις του κράτους και των κοινωνικών δομών δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα. Αποφασίσαμε μέσα από το δικό μας προϋπολογισμό να ενισχύσουμε τις εθελοντικές ομάδες στο μέτρο του δυνατού συνδράμοντας εθελοντικά το έργο αυτής της ανθρώπινης αλυσίδας. Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω μια πρόσκληση στους συμπατριώτες μου να αγκαλιάσουν τις εθελοντικές οργανώσεις ενδυναμώνοντας την προσπάθεια για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *