Site icon Santonews

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

 

  Ακόμα και Το διεθνή τύπο, απασχόλησε ένα περίεργο περιστατικό, που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (19/5), μεταξύ Σαντορίνης και Ανάφης. Όπως αναφέρει η Daily Star, το αεροσκάφος της Delta Airlines, μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να δώσει την απαραίτητη αναφορά ταυτότητας και προορισμού. Πάνω από το Αιγαίο, και αφού είχαν περάσει λίγες μόνο ώρες πριν τη συντριβή του Μπόινγκ της Egypt Air που εκτελούσε την πτήση MS804, μεταφέροντας 66 επιβάτες στο Κάιρο, ο συναγερμός στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ήχησε και πάλι.

 

  Παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις για αναφορά-αναγνώριση, το αεροπλάνο που όπως επιβεβαιώθηκε μετά, εκτελούσε δρομολόγιο από τη Γερμανία προς το Κουβέιτ, συνέχισε χωρίς να απαντά. Η πρώτη προειδοποίηση, έγινε στις 19:10 και λίγο αργότερα το Πεντάγωνο, έδωσε εντολή απογείωσης σε 2 F16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατευθύνθηκαν προς το άγνωστο αεροσκάφος. Η συνάντηση, έγινε στις 19:28, επτά μίλια ανατολικά της Σαντορίνης. Τελικά οι πιλότοι του πολιτικού αεροσκάφους, αντελήφθησαν το λάθος και έδωσαν σημεία αναγνώρισης και το δρομολόγιο, συνεχίστηκε κανονικά, ενώ τα F16, επέστρεψαν στη βάση τους.

Όπως αναφέρει η Daily Star, το πιθανότερο ήταν πως είχαν τον ασύρματο σε λάθος συχνότητα, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθούν τις συνεχείς προειδοποιήσεις της ΥΠΑ, που όπως προαναφέρθηκε, ήταν ήδη σε μέγιστη εγρήγορση, λόγω της πτώσης του επιβατηγού της Egypt Air νότια της Καρπάθου.

 

Exit mobile version