ΠΕΡΙ ΕΡΓΩΝ, ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

 

 

Φωτό: Σταύρος Κουταλίδης

Φωτό: Σταύρος Κουταλίδης

Το τελευταίο διάστημα, η Σαντορίνη, ανασκάπτεται συστηματικά. Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης παντού. Επισκευές δρόμων, ιδιωτικά κτίρια και υποδομές προετοιμάζονται με ταχύ ρυθμό.
Πρέπει να ειπωθούν δύο πράγματα.
1. Η Σαντορίνη, έχει μόνο αυτήν την περίοδο να κάνει τέτοια έργα δημόσιας όχλησης, αλλά και μακροχρόνιας προοπτικής. Φαντάζεται κάποιος έργα τον Ιούνιο ή έστω τον Απρίλιο;. Αδιανόητο και απαράδεκτο!. Και τα έργα, πολύτιμα και αναγκαία.
2. Η Νομοθετική δυσκαμψία που απαγορεύει τη δημιουργία, έστω μιας μονάδας ψυχρής ασφάλτου στο νησί, ώστε στο κρίσιμο τετράμηνο να έχουν αποκατασταθεί οι πληγές που δημιουργούν τα έργα.
Αλλά επειδή τα πράγματα, είναι πάντα δύο, ας μπουν και κάμποσα άλλα. Ο Δήμος και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις να ορίζουν πως οι εργολάβοι πρέπει να προνοούν, πως εκτός του κρίσιμου διαστήματος δημιουργίας των βασικών εκσκαφών, οι δρόμοι θα παραδίδονται έγκαιρα στην κυκλοφορία. Ας βρουν αυτοί, τη λύση. Οι καταστηματάρχες, επιχειρηματίες των περιοχών που πλήττονται, ας μη βιάζονται- ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ- να σηκώσουν και να απομακρύνουν τα απαγορευτικά, με αποτέλεσμα το φρεσκοστρωμένο, πρόχειρο και προσωρινό τσιμεντοκονίαμα, αντί να λύσει προβλήματα να τα επιδεινώνει.
Η Δημοτική αρχή, ή η όποια Δημοτική Επιχείρηση, εκτελεί ένα έργο, πριν ξεκινήσει, να φροντίζει πρώτα να ελέγξει προσεκτικά τις παρακαμπτήριες οδούς. Να κάνει σοβαρή σήμανση. Να τις επισκευάσει όσο μπορεί.
Γίνεται κάτι από αυτά τα ΠΕΡΙΕΡΓΑ;. Ελάτε. Δεν είναι ώρα για ανέκδοτα. Και όπως έλεγε η αγαπημένη Μελίνα Τανάγρη (: https://www.youtube.com/watch?v=5Ahkcsjwf-E) , «Ρωτώ και ξαναρωτώ, αυτό το λογαριασμό, στο τέλος ποιος τον πληρώνει;. Για την ώρα ξέρουμε ποιοι τον εισπράττουν: βουλκανιζατέρ, συνεργεία και φαναρτζίδικα. Άντε, να δουλέψουν κι αυτοί!.

(Η φωτογραφία, είναι ευγενική παραχώρηση του φίλου Σταύρου Κουταλίδη, τραβηγμένη προ ημερών. Ασφαλώς ο ίδιος δεν ευθύνεται για τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ. Είναι όμως ένας καλός φωτογράφος, οπότε με την άδειά του, η σελίδα χρησιμοποιεί τις εξαιρετικές του αποτυπώσεις).