ΠΕΡΙ DEBATE ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΒΛΑΧΟΜΠΑΡΟΚ

 

Φωτό http://diseaseoftheweek.files.wordpress.com/2010/08/debate-2.jpg

Φωτό http://diseaseoftheweek.files.wordpress.com/2010/08/debate-2.jpg

Πριν από λίγο το σπίτι μου έμεινε για λίγα λεπτά σκοτεινό. Δεν υπήρχε παρά μόνο ένα λυμφατικό κεράκι στο τραπέζι. Όχι, δεν έκανα καμιά περίεργη τελετουργία. Απλά, μετά από δύο μέρες άλλαζα την καμένη λάμπα στην κουζίνα. Κατέβασα το γενικό. Είπα δύο -τρία ξόρκια και ανέβηκα στην καρέκλα, για να βιδώσω την καινούρια λάμπα. Το εγχείρημα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το μόνο μελανό –κυριολεκτικά- σημείο, είναι ένας μώλωπας στη γάμπα, επειδή το προηγούμενο βράδυ σκουντούφλησα μέσα στο σκοτάδι σε μια καρέκλα. Αλλά σήμερα η λάμπα άναψε και είδα το φως το ηλεκτρικό.
Η άσχετη εισαγωγή, έχει ένα μόνο σκοπό: Να δείξει πως με τα τεχνικά δεν το «έχω». Και επειδή δεν το «έχω», όταν πρόκειται να γίνει κάτι ρωτάω: είναι τεχνικά εφικτό;. Το ίδιο ρώτησα, μόλις πρωτο-άκουσα την ιδέα για ένα Debate ( ο όρος μου κάνει ολίγον βλαχομπαρόκ), μεταξύ των υποψηφίων. Όταν μου είπαν, πως ναι γίνεται, απάντησα «Μέσα είμαι». Το πήγα μάλιστα και λίγο παρά πέρα. Δήλωσα δηλαδή πρόθυμος, να συντάξω μερικούς βασικούς κανόνες, επικαλούμενος τη μικρή μου εμπειρία. Κάτι που έκανα σύντομα και έστειλα σε όλους τους ενδιαφερόμενους το σχετικό σκαρίφημα.

 

ΤΣΙΡΙΝΤΖΑΝΤΖΟΥΛΕΣ

 

Τελικά, ένα τόσο απλό θέμα, έγινε μεσανατολικό. Άρχισαν οι «τσιριντζάντζουλες» του τύπου δεν πληρούνται «οι αντικειμενικές προϋποθέσεις». Καλά λοιπόν, ας ρίξουμε μια ζεϊμπεκιά, μετά ολίγης γαστρονομίας για να πληρωθούν. Μετά ακολούθησαν άλλες «αντικειμενικές προϋποθέσεις». Το ένα μυρίζει, το άλλο βρωμάει. Λες και λύνουμε το πρόβλημα της πείνας στον Τρίτο Κόσμο ή το ουκρανικό ζήτημα, ένα πράμα. Μα για όνομα του θεού!. Μια συζήτηση είπαμε να κάνουμε!. Δέχτηκα, να εκπροσωπώ μόνος μου το Ραδιοσταθμό που δουλεύω και την ηλεκτρονική εφημερίδα που διαχειρίζομαι και από τους υπόλοιπους να έρθουν όσοι θέλουν. Πάλι μη μου άπτου. Μη αυτό, μπορεί εκείνο, κι αν αυτός δεν… τότε θα…. Ο αρχοντοχωριατισμός στο μεγαλείο του. Η καχυποψία στο απόγειό της.
Για να τελειώνουμε λοιπόν. Δέχτηκα και δέχομαι όσες προϋποθέσεις τεθούν. Ας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος και ο συνδυασμός του, ας πουν ναι –κατηγορηματικό- τα υπόλοιπα ΜΜΕ και εδώ είμαστε. Το «στρίβειν δια του αρραβώνος», δεν μου κάνει. Όποτε θέλετε, όπου θέλετε, με όποια σύνθεση θέλετε και όποιους κανόνες επιθυμείτε. Μόνο γρήγορα. Και ένα τελευταίο: Από τον ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού που εργάζομαι, δεν ζήτησα την άδεια. Απλά τον ενημέρωσα τι μπορεί να γίνει και ζήτησα να το καλύψει τεχνικά στο ραδιόφωνο. Και πήρα την ίδια μονολεκτική απάντηση που παίρνω εδώ και 16 χρόνια: «Εντάξει». Γι αυτό είμαι εκεί τόσα χρόνια!. Κι όποιος καταλάβει, κατάλαβε.