«ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΔΩΝΙ

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΦΝΟ.

 

Φωτο: http://www.adonisgeorgiadis.gr/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=6:14-6-2012&Itemid=143

Φωτο: http://www.adonisgeorgiadis.gr/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=6:14-6-2012&Itemid=143

Όπως όλα δείχνουν, σε λίγο καιρό, δεν θα υπάρχει νησί του Αιγαίου που να μην έχει μηνύσει τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Εκτός από τις έντονες διαμαρτυρίες, κατοίκων και φορέων μια σειρά Δήμοι –με πρώτο αυτόν της Τήνου- έχει προχωρήσει στο έσχατο μέσο της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

«ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της Υγείας στο νησί μας. Αναλυτικά:

Α) ο Δήμος Σίφνου για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες αναλαμβάνει δράση , προκειμένου να καλύψει με δική του πρωτοβουλία το κενό της θέσης του Γενικού Ιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Σίφνου και να προασπίσει με τον τρόπο του το δικαίωμα των δημοτών στην Υγεία.

Συγκεκριμένα, ανέλαβε ήδη υπηρεσία στο Π.Π.Ι. Σίφνου ο Γενικός Ιατρός κ. Δερβίσης και το επόμενο διάστημα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά σε καθημερινή βάση, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Ιατρείου.

Β) Μετά την κάλυψη της μίας θέσης του αγροτικού ιατρού από τις αρχές Δεκεμβρίου 2013, ενημερωθήκαμε από το Νοσοκομείο Σύρου ότι στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων των αγροτικών ιατρών σε όλη την Ελλάδα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 23 Ιανουαρίου, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την πλήρωση και της 2ης θέσης του αγροτικού ιατρού. Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, αναμένεται την περίοδο του Πάσχα να αναλάβει υπηρεσία και ο 2ος αγροτικός ιατρός.

Γ) Υλοποιώντας την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων της Σίφνου στις 23 Νοεμβρίου 2013, ο Δήμος Σίφνου προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του Υπουργείου Υγείας, της 2ης ΔΥΠΕ και της Διοίκησης του Νοσοκομείου της Σύρου λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης του Περιφερειακού μας Ιατρείου με το απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο ιατρικό προσωπικό, γεγονός που δημιουργεί πλέον σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της Σίφνου.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ