Site icon Santonews

Παρουσίαση χαρτών «Σαντορίνη και Επανάσταση

 Έντυπη χαρτογραφία του νοτίου Αιγαίου πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την Επανάσταση του 1821».

 

 

 

 

  “H Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας (Santorini Archive Project) και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”, σας προσκαλούν στην ειδική παρουσίαση χαρτών με τίτλο «Σαντορίνη και Επανάσταση – Έντυπη χαρτογραφία του νοτίου Αιγαίου πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την Επανάσταση του 1821». Η παρουσίαση των χαρτών θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Κώστα Κακουλίδη, ειδικό στη χαρτογραφία και στην ιστορία της γεωγραφίας, στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», το Σάββατο 11/09/2021 18.30-20.30.

 

 

  Η έκθεση “Σαντορίνη και Επανάσταση του 1821”, θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 10/10/2021, και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 10:00 έως τις 18:00.

 

Σημειώνεται ότι για την εκδήλωση έχουν ληφθεί και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από την Covid-19.

 

Οι δράσεις και εκθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έτους “Σαντορίνη 1821-2021” από τη Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας (Santorini Archive Project), την Εστία Πύργου Καλλίστης, το Ναυτικό Μουσείο Οίας, το Ίδρυμα Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία, το Μέγαρο Γκύζη, το “Συμπόσιον” Κέντρο Πολιτισμού, τον Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης και άλλους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του νησιού”.

Exit mobile version