Site icon Santonews

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ Α. ΓΑΚΗ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΩΝΕΙΟ

ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΜΕ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ώρα 7μ.μ θα λάβει χώρα στη Σαντορίνη, στο Μπελλώνειο Ίδρυμα στα Φηρά, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση το πρώτο μέρος αλλά και η αναμενόμενη συνέχεια της επιτυχημένης best seller τριλογίας “ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ”, “Η ΜΟΥΣΑ & ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ” του Θηραίου στην καταγωγή συγγραφέα Δρ. Αντώνη Γάκη το γένος Μητροπία που αγαπήθηκε και μεταφράστηκε στα αγγλικά από χιλιάδες αναγνώστες προβάλλοντας τις ομορφιές του νησιού της Σαντορίνης σε όλο τον κόσμο με πολλές παρουσιάσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο ,Ελβετία και Βέλγιο.
Μαζί του θα αναγνώσουν αποσπάσματα από τα δύο βιβλία και οι γνωστοί καλλιτέχνες
Ελευθερία Φιντίκη και Δημήτρης Κίκλης.
Την παρουσίαση έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει η δημοσιογράφος κα Μαντώ Στουρνάρα.
Η παρουσιάση θα επενδυθεί μουσικά με αγαπημένα κομμάτια και θα ακουστεί και για πρώτη φορά το ομώνυμο τραγούδι του βιβλίου γραμμένο από τον ίδιο τον συγγραφέα με την μελωδική φωνή των καλλιτεχνών και μιας σαντορινιάς ανερχόμενης καλλιτέχνιδος.
Την παράσταση θα ανοίξουν και θα κλείσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Κρητών Σαντορίνης “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ” και η χορευτική ομάδας της χοροδιδασκάλου κας Αρτεμίας Δαρζέντα.
Όλα τα κέρδη του συγγραφέα από την προαιρετική αγορά των βιβλίων του θα διατεθούν για τους σκοπούς των δημοτικών σχολείων του νησιού και της Ένωσης πολυτέκνων Σαντορίνης.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
SANTORINI 106,4 FM,VOLCANO TV, neasantorinis.gr
Ευχαριστούμε το ΜΠΕΛΛΩΝΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ
“Η ΜΟΥΣΑ”
Στο πρώτο μέρος της τριλογίας ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ Η ΜΟΥΣΑ, ο μικρός μας τότε πρωταγωνιστής, Μάρκος το 1992, κάθεται και παρατηρεί από το θόλο του υποσκαφου του σπιτιού στην Οία της Σαντορίνης έναν περίεργο ταξιδευτή. Αυτός ο μυστήριος ξένος που κάθεται κάθε σούρουπο και άνετα στην μαγεία του ηλιοβασιλέματος κρατάει στα χέρια του , μια κιθάρα. Με ένα αγκάλιασμα σχεδόν ερωτικό, σιωπηλός με κραυγές πόνου προσπαθεί να βρει τη Μούσα του. Αυτή η καλοκουρδισμένη κιθάρα που της λείπει όμως μια χορδή , και στα σωθικά της υπάρχει χαραγμένο ένα μονόγραμμα. Ένα καλλιγραφικό Ε και ένα ποίημα.
Ζω για να σε γνωρίσω,
Αναπνέω για να σε αγαπήσω,
Φοβάμαι μήπως χάσω τη συνάντηση, που δεν έχουμε ακόμα κανονίσει,
Τρέμω μήπως ανήκεις αλλού,
Ελπίζω για να μπορώ να ζω,
Για να αγαπώ,
Για να προσπαθώ να σε ανακαλύψω,
κάτω από το πέπλο που κρύβεσαι…
Ο Μάρκος λόγω μιας οικογενειακής περιπέτειας δεν θα επισκεφτεί το νησί για έξι χρόνια. Στα δεκαοχτώ το χρόνια, μόλις η εφηβεία μεταλλάσσεται σε αντρική ηχώ θα επιστρέψει μόνος του στο νησί. Θα ερωτευτεί παράφορα την Ευγενία και μεσα από τις εξιστορήσεις των δικών του θα μάθει πως ο πατέρας του Σταύρος συνάντησε και έκλεψε την δεκαετία του 70 την μητέρα του Ελισάβετ όταν υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στη Σαντορίνη.
Κομβική μορφή που θα πρωταγωνιστήσει και στο 2ο μέρος της τριλογίας είναι ο Παππούς Μάρκος. Μέσα από τις διδαχές του , τισ ιστορίες που θα του εξιστορήσει αλλά και τις συμβουλές του για το βάσανο της Ζώης, τις γυναίκες ο μικρός Μάρκος θα αντρωθεί στα μονοπάτια του αληθινού ρομαντισμού. Η Ευτυχία η γυναίκα που περίμενε τον Παππού μέχρι το τελευταίο ηλιοβασίλεμα της ζωής της και σε αυτό ταξίδεψε θα καταμαρτυρήσει την έννοια του έρωτα που μπορεί να αναγεννήσει και να μαραζώσει κάθε ανθρωπινό όν.
Ο Μάρκος στο τέλος του πρώτου βιβλίου, 35 χρονών πλέον αναζητεί τη Μούσα του, που εμφανίζεται μόνο όταν εκείνη το έχει αποφασίσει. Στέκεται στο ίδιο σημείο στο κοκκινωπό κάστρο της Οίας που αγάπαγε να κοιτάει από μικρός το ηλιοβασίλεμα να αφήνει τις τελευταίες του αχτίδες. Εκείνη τη στιγμή ανοίγει το σεντούκι που του άφησε ιερή διαθήκη ο παππους .Κοιτάζει μέσα στον καθρέφτη και αναγνώριζει τον ταξιδευτή που όλοι κρύβουμε μέσα μας και το παιδί που μας κοιτάει στοργικά. Ανακαλύπτει την σπασμένη χορδή της δική του ερωτικής αρμονίας. Στο βιβλίο που κρατάς είναι έτοιμος να ανοίξει το γράμμα που θα τον οδηγήσει ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ που κρύβονται για αιώνες στο Καστέλι του Έρωτα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ του Β μέρους “Το Καστελι του Έρωτα”
O Mάρκος λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του αγαπημένου του Παππου, θα ανοίξει το γράμμα που του έχει αφήσει παρακαταθήκη .Εκεί μεσα κρύβεται η ιστορία των αρσενικών της οικογένειας του ανά τους αιώνες. Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στη Μεσαιωνική Σαντορίνη του 16ου αίωνα θα ξετυλιχτεί το κουβάρι των μυστικών του Ηλιοβασιλέματος .Στη περίπλοκη διαδρομή του για την ανεύρεση αυτού του μυστήριου βιβλίου που κρύβεται στο Καστέλι του Έρωτα, στη Ρόκα του Ημεροβιγλίου θα μάθει την ερωτική ιστορία του Παππού του με τη γυναίκα που αποτέλεσε βάλσαμο για την χαμένη Ευτυχία της ζωής του.
Θα ανταμώσει ξανά μετά από χρόνια τον περίεργο Ταξιδευτή που έχει πλέον άλλη μορφή. Θα συνταξιδέψουν στην κατοχική Σαντορίνη και Κρήτη όπου ο έρωτας είχε ενώσει με ένα κόκκινο φόρεμα.
Στις τελευταίες αράδες του Βιβλίου θα ανακαλύψει την Κατάρα και την Ευχή του Έρωτα που δένει τους ερωτευμένους κάθε φορά που το ηλιοβασίλεμα αφήνει το τελευταίο του χάδι στο νησί της Σαντορίνης”.

Exit mobile version