ΠΑΡΟΣ:ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

NAXOSNEWS_PAROSΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Πάρος 27 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Τα οικονομικά μέτρα που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή μαζί με την  τρόικα είναι βαριά και δυσκόλεψαν πολύ τη ζωή μας.

Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν απελπιστικά και προβλέπεται να μειωθούν κι άλλο, οι επιχειρήσεις κλείνουν ή φυτοζωούν, οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, η νεολαία ψάχνει και δε βρίσκει δουλειά , τα σχολεία μας μαραζώνουν και αντίθετα η φορολογία αυξάνει συνεχώς, χωρίς να μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους. Τώρα φορολογούν και τα χωράφια μας και απειλούν τα σπίτια μας με πλειστηριασμούς.

Το σοβαρότερο όμως είναι ότι δεν προστατεύεται πια η υγεία μας.

Τρία χρόνια τώρα ζητάμε για το Κέντρο Υγείας μόνιμους γιατρούς, μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό και ΕΚΑΒ που να μας καλύπτει όλες τις ώρες και δεν βρίσκουμε ανταπόκριση.

2500 παιδιά παραμένουν τα τελευταία χρόνια χωρίς παιδίατρο.

Για τους πολύ σημαντικούς αυτούς λόγους οι φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό προτείνουν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2014 θα διοργανώσουμε για πρώτη φορά τοπικό δημοψήφισμα, όπου όλοι μας θα δηλώσουμε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ,  αν συμφωνούμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, κι αν η απεργία θα είναι μονοήμερη, διήμερη ή τριήμερη.

Στο δημοψήφισμα, αν κριθεί αναγκαίο και χρήσιμο, μπορούν να τεθούν και άλλα ερωτήματα, εφόσον αυτά προκύψουν από το διάλογο που θα οργανωθεί σε όλες τις δημοτικές  κοινότητες και σε όλους τους χώρους δουλειάς και θα αναφέρονται στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Η συμμετοχή όλων μας στο διάλογο και το δημοψήφισμα αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα της πρωτόγνωρης και μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Αν η κυβέρνηση προχώρησε σε κάποια μπαλώματα στο Κέντρο Υγείας, αυτό οφείλεται στους δικούς μας αγώνες με κορύφωση τη μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Η ζωή μας χειροτέρεψε, άλλαξε δραματικά. Αν τους αφήσουμε θα χειροτερέψει κι άλλο. Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ