Site icon Santonews

“ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ”, ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Α. ΣΙΓΑΛΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΑΦΟΡΜΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ. ΚΑΦΟΥΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

 

 

 

“Παραιτηθείτε αμέσως για να σωθεί το νησί και οι πολίτες του”, λέεει ο κ. Σιγάλας.

“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ

Θήρα, 24 Ιουνίου 2016

 

 

Τη σπαρταριστή κωμωδία « ένας βλάκας και μισός» μας θύμισε χθες ο Αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Καφούρος στην θεατρική παράσταση που έδωσε μονολογώντας στην τοπική τηλεόραση.
Αγνοώντας παντελώς την νομοθεσία που διέπει την λειτουργία των Δήμων, προσπάθησε να πείσει τον εαυτό του ότι οι πολύ σοβαρές καταγγελίες του δικηγόρου κ. Ελευθέριου Γαβρίλη, οι οποίες στοιχειοθετούν παρανομίες των υπηρεσιών του Δήμου ( τεχνικές υπηρεσίες) , παράβαση καθήκοντος με βαριά αμέλεια του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θήρας, δεν αποτελούν σοβαρά και βάσιμα στοιχεία για να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες έρευνας, τόσο στις υπηρεσίες του Δήμου για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση, όσο και απόδοσης ευθυνών σε όσους προσπάθησαν να εκδώσουν παράνομες αδειοδοτήσεις, όπως η καταγγελία αναφέρει.

Η φαρσοκωμωδία όμως του κ. Καφούρου ήταν και μνημείο απίστευτης γελοιότητας.
Ακούσαμε μεταξύ άλλων ότι τα μέλη της αντιπολίτευσης υφίστανται για να δημιουργούν απαρτία στις επιτροπές ή ακόμα και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου(!!!!!),και όχι για να ασκούν έλεγχο. Δεν γνώριζε καν ότι η απαρτία αφορά αποκλειστικά και μόνο την συμπολίτευση και για το λόγο αυτό ο νομοθέτης δίνει 5 από τα 7 μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας στη συμπολίτευση για να έχει πάντα απαρτία και ισχυρή πλειοψηφία.

Επίσης, αντί να κάνει την αυτοκριτική του για το γεγονός ότι απουσίαζαν κατά περίεργο τρόπο από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του κ. Ζώρζου επιρρίπτει ευθύνες στην μειοψηφία που δεν παρέστη στη συνεδρίαση ενώ γνωρίζει ότι ακόμα και εάν υπήρχε η παρουσία μας εκεί, πάλι δεν θα υπήρχε απαρτία.
Άφθονο γέλιο επίσης προκάλεσε σε όλο το νησί η θέση του Αντιδήμαρχου,ότι δηλαδή το θέμα με τις καταγγελίες Γαβρίλη,παρά την σοβαρότητά του και την εμπλοκή σε αυτό υπηρεσιών του Δήμου δεν θα έπρεπε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι απασχολεί ήδη τις δικαστικές αρχές ( Άρειο Πάγο, Εισαγγελία Εφετών, Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου).
Ο κ. Καφούρος και η παρέα του παίζουν την μακριά γαϊδούρα στο σβέρκο των Θηραίων πολιτών και στην πλάτη της ηθικής και της νομιμότητας.

Κύριε Καφούρο.
Εάν επιθυμείτε να φανείτε χρήσιμος σε αυτόν το τόπο τον οποίο ως πρώτο βιολί της παράφωνης ορχήστρας της παράταξής σας που έχει οδηγήσει το Δήμο στα πρόθυρα της διάλυσης ένα πράγμα μόνο πρέπει να κάνετε για να ικανοποιήσετε τους αγανακτισμένους Δημότες:

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ….

 

Όλοι πλέον οι Δημότες γνωρίζουν πως εμείς δεν κάναμε μικροπολιτική όταν εδώ και καιρό σας προειδοποιούσαμε για το ενδεχόμενο να βρωμίσει απ άκρη σ άκρη το νησί και εσείς για απάντηση αυξήσετε τα τέλη εισπράττοντας 4.000.000 ευρώ το χρόνο.
Δεν κάναμε μικροπολιτική όταν σας καταγγέλλαμε ότι έχετε αφήσει τα λιμάνια μας, την Βλυχάδα και όλα τα καταφύγια βρώμικα και σε ελεεινή κατάσταση ενώ εισπράττετε 2.000.000 ευρώ το χρόνο από αυτά.
Δεν κάναμε μικροπολιτική όταν σας λέγαμε πως όχι μόνο αφήσατε στη τύχη του το οδικό δίκτυο του νησιού αλλά με τις παρεμβάσεις σας στον κόμβο του Πύργου και αλλού και με την εμμονή σας να μην εφαρμόζετε την κυκλοφοριακή μελέτη των Φηρών και της Οίας προκαλέσατε το χάος στους δρόμους του νησιού όπως καθημερινά καταγγέλλουν οι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν κάναμε μικροπολιτική όταν καταγγέλλαμε πως στηρίζετε τις τράπεζες με τα εκατομμύρια που ανήκουν στους Δημότες την ώρα που το σύνολο των υποδομών του νησιού έχει εγκαταλειφθεί .
Έπρεπε να διαλυθεί και να βρωμίσει όλο το νησί για να καταλάβουμε εμείς και οι Δημότες μας τι εννοούσατε όταν παρουσιάζατε στο Μουσείο της Ακρόπολης το πρόγραμμα Σαντορίνη όλο το Χρόνο και την ίδια ώρα δηλώνατε πως «οι υποδομές ενίοτε δεν λύνουν αλλά δημιουργούν προβλήματα.»

Όλα τα παραπάνω λοιπόν που εμείς καταγγέλλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα εσείς κάνατε πως δεν τα καταλαβαίνετε γιατί καβάλα στο καλάμι της εξουσίας, το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν η εξυπηρέτηση των κολλητών.

Παραιτηθείτε αμέσως για να σωθεί το νησί και οι πολίτες του.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ”

Save

Exit mobile version