Site icon Santonews

Παρέμβαση του Δήμου για τη Λάντζα της Θηρασίας

“Όλη η αλήθεια για τη “λάντζα” της Θηρασιάς.

 

 

 

 

 

  “Ευθύς εξαρχής, όταν προέκυψε το πρόβλημα της αφαίρεσης της διαδημοτικής επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής Θήρας- Θηρασιάς, από το σκάφος Θηρασιά 11 του συμπατριώτη μας Αντώνη. Συρίγο ,η παρέμβασή μου ήταν άμεση. Όχι για τη δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων ,αλλά με μοναδικό στόχο την επίλυση του προβλήματος.

 

 

Το ιστορικό του θέματος έχει ως εξής :

Την περίοδο 2021 -2022 το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελούσε το πλοίο Θηρασιά 11. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την επόμενη περίοδο 2022 -2023, ο συμπολίτης μας Αντώνης Συρίγος ελάμβανε συνεχείς παρατάσεις και εκτελούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το 2022 -2023 η γραμμή ,για λόγους σχετικούς με τους όρους του διαγωνισμού, αφαιρέθηκε από τον Αντώνη και δόθηκε στο άλλον ανάδοχο πλοιοκτήτη. Υπήρξαν ενστάσεις τις οποίες έλυσε σε τελικό βαθμό το Συμβούλιο της Επικρατείας, υπέρ του νέου αναδόχου και του πλοίου Χανιά 1.

Ο νέος ανάδοχος εμφανίστηκε πρόσφατα, λίγο πριν από τη λήξη της σύμβασης για να εκτελέσει τα δρομολόγια, με το σκεπτικό ότι μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός για το 2023- 2024 (από 1η Νοεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου), οι παρατάσεις θα δίνονταν υπέρ του.

 

 

Αντιδρώντας αμέσως στη δικαιολογημένη και πάνδημη διαμαρτυρία των Θηρασιωτών συμπολιτών μας, βρέθηκα στο νησί και δεσμεύτηκα, ενώπιον όλων, για την επίλυση του θέματος.

Αφού κράτησα ενήμερο άμεσα το Γραφείο του Πρωθυπουργού, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως ακριβώς υποσχέθηκα, θα υπάρξει μέριμνα ώστε ο νέος διαγωνισμός να έχει το αποτέλεσμα, που όλοι επιθυμούμε.

Η επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση Θήρας- Θηρασιάς την νέα περίοδο, θα συνεχίσει να εκτελείται με το πλοίο “Θηρασιά 11” του Θηρασιώτη Αντώνη Συρίγου.

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για την λάντζα της Θηρασιάς και κάθε τι άλλο υπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες, δημιουργεί σύγχυση και δεν υπηρετεί τον κοινό στόχο.

Οι Θηρασιώτες το γνωρίζουν καλά.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ”. 

Exit mobile version