“Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου προκειμένου όπως σημειώνει σε σχετικό μήνυμα που απέστειλε η γραμματεία της να συζητηθεί το θέμα της αυτεπάγγελτης αυτόφωρης διαδικασίας κατά του Δημάρχου Θήρας από την εισαγγελέα Νάξου. Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη αύριο Κυριακή σε ώρα που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες , η εισαγγελέας Νάξου επισκέφθηκε την χωματερή, συνοδευόμενη από Αστυνομικό του τοπικού ΑΤ Θήρας
Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι μετά την επίσκεψή της , ζήτησε να προσαχθούν στο Αστυνομικό τμήμα οι υπεύθυνοι ( Ο Δήμαρχος και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Δρόσος ) προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση, η οποία κατά την άποψή της, εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως πήγαν στο γραφείο του Δήμαρχου δύο Αστυνομικοί οι οποίοι αναζήτησαν τον Δήμαρχο, χωρίς να εξηγήσουν στην γραμματεία του γραφείου του τους λόγους και πήραν την απάντηση ότι ο Δήμαρχος απουσιάζει.
Μέχρι αργά χθες βράδυ δεν υπήρξε νεότερη εξέλιξη για το θέμα.
Εν τω μεταξύ η χωματερή συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς την παρουσία μηχανημάτων καθώς ο Δήμος δεν φαίνεται να έχει βρει τρόπο να προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την διαχείριση του ΧΑΔΑ”.