ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ. ΜΠΑΪΛΑ

 

 

 

 

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

“ Ανοιχτή επιστολή Προς: τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τους τοπικούς φορείς.

Επικοινώνησα με φορείς και πρόσωπα που ασχολούνται με τα Κοινά στα διάφορα νησιά, για να μάθω επί τέλους από ποιον ζητήθηκαν και πως τροποποιήθηκαν τα δρομολόγια ενδοεπικοινωνίας των Κυκλάδων. Δυστυχώς δεν κατάφερα να μάθω ούτε να εξηγήσω ποιος άσχετος, είναι ο ηπιότερος χαρακτηρισμός, με την ζωή των Κυκλαδιτών διαμόρφωσε τα νέα δρομολόγια.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ενώ οι …….μάγοι του υπουργείου, για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν διαμόρφωσαν αυτό το απαράδεκτο καθεστώς, ούτε οι βουλευτές, ούτε η περιφέρεια, ούτε η Δημοτική αρχή συντονίστηκαν, [Μόνο το Επιμελητήριο προς τιμή του ενδιαφέρθηκε] ώστε να πάνε στο Υπουργείο, να επισημάνουν τα χάλια κάποιων εγκεφάλων, και να απαιτήσουν την άμεση αλλαγή των απαράδεκτων δρομολογίων, που θέλουν τον επιβάτη να μεταβαίνει από την Πάρο στη Σύρο μέσω Τήνου και Άνδρου, και τον Ανδριώτη δικηγόρο να μεταβαίνει στα Δικαστήρια της Σύρου μέσω Τήνου και Πάρου, για να μην αναφέρω την απίθανη και πέρα από κάθε διαστροφή περίπτωση, από την Πάρο κάποιος να έρχεται στη Σύρο μέσω Μήλου.!!!

Δεν θα γράψω τις δικές μου προτάσεις για να μη θεωρηθεί ότι περιαυτολογώ ή μεροληπτώ. Έμαθα όμως πως οι Δήμαρχοι των Δ. Κυκλάδων, έκαναν αυτό που δεν έκαναν οι τοπικοί φορείς της πρωτεύουσας και πήγαν στο αρμόδιο Υπουργείο όλοι μαζί και ζήτησαν να ισχύσουν τουλάχιστον για το ARTEMIS τα παλιά δρομολόγια. Αυτοί έδειξαν το δρόμο. Οι φορείς της πρωτεύουσας ας τους…μιμηθούν.!!

Έμαθα επίσης ότι το Υπουργείο ζήτησε από τους Δημάρχους των νησιών να εκφράσουν ο κάθε ένας την γνώμη του, και μετά με βάσει τις 24 γνώμες κατέληξε σε αυτό το απαράδεκτο πλαίσιο.

Θα ήθελα μόνο να υπενθυμίσω ότι επί Νομαρχίας ακολουθείτο η ίδια διαδικασία αλλά την τελική πρόταση την έκανε, μετά από απόφασή του, το Ν.Σ. που είχε γνώση του χώρου, μετά από επίπονη και έντονη διαδικασία, αφού συγκέντρωνε τις προτάσεις των νησιών. Είχαμε κατορθώσει το Υπουργείο να εφαρμόζει την απόφαση του Ν.Σ αυτούσια και να μην την αλλάζει χωρίς να μας ενημερώσει. Τί έγινε αυτή η κατάκτηση; Χάθηκε και αυτή όπως και τόσες άλλες;!

Επίσης να θυμίσω ότι ο πρώτος στόχος της Ενδοεπικοινωνίας είναι η όσο το δυνατόν συχνότερη και σύντομη επικοινωνία των νησιών κυρίως της Άγονης γραμμής ,των Δ. Κυκλάδων και των νησιών Ίου Σικίνου Φολεγάνδρου και Ανάφης με την Πρωτεύουσα που είναι το Διοικητικό Κέντρο του Νομού μέσω Πάρου.

Τώρα και ο στόχος αυτός χάθηκε και το κράτος ξοδεύει περισσότερα χρήματα με τα πλοία να ταξιδεύουν άδεια στις Κυκλάδες.!!!

Ο θεός να μας σώσει από τους νέους μαθητευόμενους μάγους των Υπουργείων , και από τους τοπικούς νέους άρχοντες που φαίνεται ότι απολαμβάνουν ήρεμα την καρέκλα της εξουσίας επικαλούμενοι για κάθε πρόβλημα που προκύπτει ότι είναι ….εκτός αρμοδιότητας των!!

Σύρος 5/3/2017

Δημήτρης Μπάιλας

π. Νομάρχης Κυκλάδων

Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *