ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Την παροχή πρόσθετων κινήτρων στους αγροτικούς γιτρούς, ζητεί ο Γ. Χάλαρης

Την παροχή πρόσθετων κινήτρων στους αγροτικούς γιτρούς, ζητεί ο Γ. Χάλαρης

Την παροχή πρόσθετων κινήτρων, όπως η δωρεάν παροχή στέγης, ζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Χάλαρης, με επιστολή του προς το Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο. Στην επιστολή, κάνει επίσης λόγο για την ανάγκη να επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και το Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΑΛΑΡΗ.

 

«Πληροφορηθήκαμε ότι, την 21η Ιανουαρίου 2014 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, για την κάλυψη κενών θέσεων αγροτικών γιατρών στο κέντρο Υγείας Θήρας. Το γεγονός ότι ουδείς γιατρός αιτήθηκε θέση, μας προβλημάτισε ιδιαίτερα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θήρας, είναι οριακή. Οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να συγκλείνουν στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν και προκειμένου να δοθεί κίνητρο σε υποψήφιους γιατρούς, (λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας), παρακαλούμε να διερευνήσετε τη δυνατότητα παροχής δωρεάν στέγης, σε κατοικίες ιδιοκτησίας του Δήμου μας, όπως αυτές υπάρχουν στο Καμάρι, Έξω Γωνιά, Καρτεράδος, Οία, Θηρασιά κ.α.

Αν αυτό το αποδεχτείτε, επιβάλλεται κ. Δήμαρχε να ενημερώσουμε έγκαιρα τον Υπουργό Υγείας, καθώς και τον Διοικητή του Β’ ΔΥΠΕ Ν. Αιγαίου, προκειμένου πριν την νέα προκήρυξη θέσεων να ληφθεί υπόψη από πιθανούς υποψηφίους για τις θέσεις αυτές.

Επίσης, πρέπει να επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τους ανωτέρω ώστε να αναπτύξουμε τις θέσεις μας και την προτεραιότητα που επιβάλλεται να υπάρξει για την Υγεία στην επαρχία Θήρας, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών μας.

Γεώργιος Α. Χάλαρης

Υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας».