Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΑΛΑΡΗ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

sep2Από την παράταξη «Σαντορίνη, Ενωτική Πορεία» έφτασε ένα νέο Δελτίο Τύπου, που αφορά στις συγκεντρώσεις των υποψηφίων Δημάρχων. Δημοσιεύεται αυτούσιο, αλλά στο τέλος υπάρχει ένα σχόλιο της Santonews.com.

« Η “ΣΕΠ” απαντά στο ερώτημα των συγκεντρώσεων.
Στην ερώτηση συμπολίτη μας και σε δημοσίευμα για την επιλογή των ημερομηνιών σχετικά με τις συγκεντρώσεις και την συνηθισμένη διαδικασία η Σ.ΕΠ. απαντά.

Ερώτηση:
“Σας καταθέτω την απορία μου γιατί επιλέξατε την Παρασκευή 16 Μαΐου ως ημέρα για την κεντρική σας ομιλία. Ως είθισται την τελευταία κεντρική ομιλία πραγματοποιεί ο εν ενεργεία Δήμαρχος. Αυτό όμως που πραγματικά με κάνει να δυσανασχετώ είναι ότι με την ενέργειά σας αυτή δεν επιτρέπετε στους πολίτες να ακούσουν τις δεσμεύσεις όλων των υποψηφίων. Δεν είναι μόνο τα γραφεία σας ο τόπος που θα πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες ή το διαδίκτυο. Οφείλετε να αφήνετε τον χώρο και την επιλογή στους πολίτες να ακούν όλους τους υποψηφίους. Οι κεντρικές ομιλίες των συνδυασμών είναι κομβικής σημασίας και θα πρέπει εσείς πρώτα να διαφυλάττεται τους θεσμούς και τις διαδικασίες. Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα να υποβάλω το σχόλιο – ερώτηση μου.”

Απάντηση:

Σας απαντούμε ευθέως ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών δεν ορίζει ημερομηνίες για τις συγκεντρώσεις ούτε περιγράφει σειρά ομιλητών. Όσο για τις δεσμεύσεις των συνδυασμών, αυτές αφορούν προγράμματα και ο καθένας τα δημοσιοποιεί νωρίτερα για να τα διαβάσουν οι πολίτες και να γνωρίσουν τις δεσμεύσεις τους. Κατά συνέπεια και ως γνωστόν οι προεκλογικές ομιλίες είναι συγκεντρώσεις πολιτών που θέλουν να δουν από κοντά τους επικεφαλής. Τα ειωθότα στην πολιτική προβολή, από την εποχή που δεν υπήρχε τηλεόραση και ηλεκτρονικός Τύπος μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει παγκόσμια.
Το ότι εγκαλείται ένας συνδυασμός να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη, καθ’ υπόδειξη, άποψη είναι από άδικο έως υποκριτικό.
Η “Σαντορίνη Ενωτική Πορεία” έχει απαντήσει στο θέμα με επιστολές της προς τον Δήμο, τον ΔΑΠΠΟΣ και με Δελτία Τύπου στα ΜΜΕ για την προχειρότητα που η απερχόμενη δημοτική Αρχή αντιμετώπισε την προεκλογική περίοδο και έχει την ευθύνη όλων των συνεπειών. Όταν η διαπαραταξιακή του Δήμου λίγες μόλις ώρες από το άνοιγμα της κάλπης, συγκαλείται για να προτείνει ΟΧΙ σε όλα, με απόφαση της δικής της πλειοψηφίας σε ένα Δ.Σ. τότε μπορείτε να αντιληφθείτε ότι τους κανόνες και τα ειωθότα καταπατά αυτή κι όχι οι συνδυασμοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να βρουν τρόπους επικοινωνίας με τους πολίτες. Όταν η απερχόμενη Αρχή έχει στα χέρια της όλους τους μηχανισμούς να προβάλλει τις θέσεις της, ως απολογισμό του Δήμου λίγες μέρες πριν τις εκλογές, τότε αντιλαμβάνεστε πως εννοεί την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών.
Για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε να στραφείτε στον απερχόμενο κ. Δήμαρχο και μόνο».

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.

Όχι κύριε Χάλαρη. Η δεδομένη δυσλειτουργία ή αν θέλετε h επονείδιστη λειτουργία της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, δεν δικαιολογεί την επιλογή σας να κάνετε την κεντρική σας συγκέντρωση την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου. Ας μην ψάχνουμε για ρητές διατάξεις και αυστηρούς νόμους για να τηρηθούν τα αυτονόητα. Και αυτονόητο, σύμφωνα με τα εκλογικά ειωθότα είναι πως ο απερχόμενος Δήμαρχος, έχει –εθιμικώ δικαίω αν θέλετε- το δικαίωμα να εμφανιστεί την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου. Το αυτό ισχύει και για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που διάλεξε την ίδια μέρα. Μπορούσατε να επιλέξετε την Τετάρτη ή την Τρίτη. Δεν θα χανόταν δα ο κόσμος. Ο γράφων πάντως θα καταγράψει και περιγράψει μόνο τη συγκέντρωση του απερχόμενου Δημάρχου. Άλλωστε μόνο στο Star-Trek ήταν δυνατός ο διακτινισμός. Στο Debate όμως, θα είμαι παρών.