Παραμένει «μέχρι νεωτέρας» το πρόβλημα της στέγασης των πυροσβεστών στο αεροδρόμιο Σαντορίνης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

 

 

 

  “Στο στάδιο «έγκρισης της μελέτης» βρίσκεται η δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στη Βουλή, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις απαράδεκτες συνθήκες στέγασης των πυροσβεστών που έχουν μετατεθεί εκεί.

 

 

Ο Ν. Χαρδαλιάς απέφυγε να μιλήσει για την αμεσότητα του προβλήματος, αφού οι πυροσβέστες οι οποίοι φιλοξενούνταν, μέχρι και τις 31 Οκτώβρη, σε σπίτι που παραχωρήθηκε από ιδιώτη, βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθούν στο δρόμο. Χωρίς να θίξει το παραμικρό για τις μεγάλες ευθύνες της «Φράπορτ», υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάπτυστης σύμβασης για την παραχώρηση του αεροδρομίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2017 και η οποία έχει δημιουργήσει το πρόβλημα. Ο υφυπουργός εκτίμησε, χωρίς να πει πού συγκεκριμένα στηρίζει την εκτίμησή του, ότι θα υπάρξει λύση του προβλήματος μέχρι τις αρχές του 2021.

 

 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης περιέγραψε τη στεγαστική «οδύσσεια» των πυροσβεστών που έχουν μετατεθεί, παρά τη θέληση τους, στο ιδιωτικοποιημένο αεροδρόμιο, λέγοντας ότι αρχικά διέμεναν σε απαράδεκτα οικήματα μέσα στο αεροδρόμιο, στη συνέχεια σε κοντέινερ και μετά σε τουριστικά καταλύματα, άλλα το καλοκαίρι και άλλα τον χειμώνα, ανάλογα με την τουριστική κίνηση, καταβάλλοντας σχεδόν το μισό τους μισθό.

 

 

 

Ο Ν. Παπαναστάσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να δώσει λύση το Φλεβάρη που ανανεώθηκε η σύμβαση, περιλαμβάνοντας ρήτρα υποχρέωσης να χρηματοδοτήσει η «Φράπορτ» τη στέγαση των πυροσβεστών που υπηρετούν στο αεροδρόμιό της. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα του γερμανικού ομίλου χωρίς να καλύπτει τις ανάγκες των πυροσβεστών, συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στην υψηλή κερδοφορία της. Τέλος, στηλίτευσε τη στάση της τοπικής διοίκησης, η οποία δεν διέθεσε δωρεάν χώρους στέγασης όπως είχε υποσχεθεί”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *