ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΑΡΗΔΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ “ΦΟΥΡΜΕΛΕΣ”, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

 

 

Παραδοσιακός "Λιμνάρης". (Αρχείο Ε.Α. Λιγνού"

Παραδοσιακός “Λιμνάρης”. (Αρχείο Ε.Α. Λιγνού”

Είναι από τους Συλλόγους με μεγάλη οικονομική- κοινωνική προσφορά στη Σαντορίνη. Και μάλιστα χωρίς Χοροεσπερίδες, λαχειοφόρους αγορές και εράνους. Στα λίγα χρόνια που λειτουργεί, έχει προσφέρει πάνω από 13.000 ευρώ στο Κέντρο Υγείας Θήρας, στους Νεφροπαθείς του νησιού, στο Γηροκομείο, αλλά και σε μεμονωμένες οικογένειες που προβλήματα υγείας κάποιου μέλους τους, τις έφεραν σε δεινή θέση. Πρόκειται για τον Παραδοσιακό Σύλλογο Λιμνάρηδων Σαντορίνης που με τα 10 ευρώ της ετήσιας εισφοράς των μελών του, προσπαθεί να προσφέρει στο νησί, παρά το γεγονός πως πολλά λεφτά δαπανήθηκαν προκειμένου να πειστούν τα Δικαστήρια, πως πρόκειται για ένα έθιμο της Σαντορίνης, που επιβιώνει εδώ και αιώνες. Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση όπου παρέστησαν περίπου 100 από τα 600 μέλη και αποφασίστηκε να γίνουν νέες αρχαιρεσίες για την εκλογή Δικοικητικού Συμβουλίου.
Παράλληλα επαναβεβαιώθηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι αρχές του Συλλόγου:

Ο Πρόεδρος των "Λιμνάρηδων" κ. Χαράλαμπος Λυγνός

Ο Πρόεδρος των “Λιμνάρηδων” κ. Χαράλαμπος Λυγνός

1. Η Παράδοση της “Λίμνης” θα ισχύει από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Δεκμεβρίου.
2. Κάθε μέλος του Συλλόγου θα δέχεται αδιαμαρτύρητα τους ελέγχους των αρμοδίων αρχών.
3. Όποιος συλληφθεί να θανατώνει έστω κι ένα πουλί θα διαγράφεται πάραυτα από το Σύλλογο.
4. Μόνο ένα έως δύο καλικέλλαδα πουλιά θα μπορεί να διατηρεί κάθε “λιμνάρης” φροντίζοντάς τα όμως με θρησκευτική ευλάβεια.

Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνωρισμέος από την Ελληνική Δικαιοσύνη “Παραδοσιακός Σύλλογος Λιμνάρηδων”, προσπαθεί- σύμφωνα με τους ιδρυτές του- να τηρήσει μια μακραώνη παράδοση, χωρίς όμως να δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα στην αποδημητική ορνιθοπανίδα που περνάει κάθε φθινόπωρο από το νησί.