ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΑΚΡΟΤΙΡΙ_ΠΥΡΓΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Το Ακρωτήρι στον Πύργο”
Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014
Μια ημερίδα/ γιορτή για τη προβολή και οικονομική ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας υπό την Αιγίδα του Δήμου Θήρας.
Μια σοβαρή επίπτωση της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών στην Σαντορίνη και στον πολιτισμό της είναι το πάγωμα των πιστώσεων για τις Ανασκαφές του Ακρωτηρίου, με αποτέλεσμα μετά από 47 χρόνια να είναι κλειστά τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου.
Η «Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας», το σωματείο που βασικό σκοπό έχει την με κάθε τρόπο στήριξη του έργου των Ανασκαφών του Ακρωτηρίου, με πρόεδρό του τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή των Ανασκαφών κ. Χρίστο Ντούμα, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα της κρίσης να εξασφαλίσει πόρους για την συνέχιση του έργου της συντήρησης των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων και της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, ο Πολιτιστικός σύλλογος «Εστία» του Πύργου, το Πολιτιστικό Χωριό- Cultural Village, το Selene και το La ponta, φυσικά και με την συναίνεση και τη παρουσία της Εταιρίας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, πήραμε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μιας ημερίδας με θέμα « Το Ακρωτήρι στον Πύργο» στο Πολιτιστικό Χωριό, τη Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014. Μιας γιορτής που θα ενώνει το παρόν με το παρελθόν, μέσα από φαγητό, κρασί, μουσική, δημοπρασίες και λαχειοφόρους αγορές, με σκοπό τα έσοδα που θα προκύψουν να διατεθούν αποκλειστικά στο σωματείο για την στήριξη των Ανασκαφών του Ακρωτηρίου.
Επειδή το Ακρωτήρι εκτός από πολιτισμική κληρονομιά είναι και βασικός πυλώνας στήριξης του τουριστικού προϊόντος της Σαντορίνης, ζητάμε τη στήριξη της εκδήλωσης από όλη την κοινωνία του νησιού, επιχειρηματική και μη. Ο καθένας με τον τρόπο του και σύμφωνα με τους τρόπους στήριξης που ακολουθούν.
Η είσοδος στους χώρους της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη και σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Το πρόγραμμα πέραν της κεντρικής ομιλίας του καθηγητή κ. Χρίστου Ντούμα και της συναυλία του La ponda περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις που διαμορφώνουν το πλαίσιο οικονομικής στήριξης της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας.
Πώς μπορείτε να συμβάλλετε στην επιτυχία;

 

1Ο Με απευθείας χορηγία προς την Εταιρία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας
ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ 5000€
ΑΡΓΥΡΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ 3000€
ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ 1000€
Θα πραγματοποιηθεί απονομή τιμητικού διπλώματος και αναφορά χορηγού στη προβολή της εκδήλωσης.
Υπεύθυνος: Λευτέρης Ρούσσος, 6972897876, e-mail:elrousos@hotmail.gr
2Ο Συμμετέχοντας στη δημοπρασία έργων που θα προσφέρουν καλλιτέχνες, έμποροι και συλλέκτες. Τη δημοπρασία θα οργανώσει ο Πολιτιστικός σύλλογος «Εστία» του Πύργου και τα έσοδα θα κατατίθενται στην Εταιρία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας.
Υπεύθυνος: Λευτέρης Ζώρζος, 6947204191, e-mail:Lzorzos@yahoo.uk
3ο Προσφέροντας προϊόντα, εμπορεύματα, υπηρεσίες για τη λαχειοφόρο αγορά που θα οργανώσει επίσης ο Πολιτιστικός σύλλογος «Εστία» του Πύργου ή αγοράζοντας λαχνούς που θα κληρωθούν στο τέλος της εκδήλωσης.
Υπεύθυνος: Μάκης Ζώρζος, 6944444997, e-mail:makiszorzos@yahoo.gr
4ο Αγοράζοντας αντικείμενα, αναμνηστικά και πρωτότυπα δώρα με θέματα της Ανασκαφής του Ακρωτηρίου από το πωλητήριο της Εταιρίας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας που θα λειτουργεί στο χώρο του Πολιτιστικού Χωριού.
Υπεύθυνος: Σταύρος Παπασταύρου, 6944425282, e-mail: spapastavros@gmail.com
5ο Προσφέροντας ποτά, κρασί, πρώτες ύλες για το Bar και τα φαγητά που θα πωλούνται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή καταναλώνοντας αυτά. Την ευθύνη θα έχει το Selene και τα κέρδη θα μεταφέρονται στην Εταιρία.
Υπεύθυνος: Γιώργος Χατζηγιαννάκης, 6974387868, e-mail:info@selene.gr
6ο Φέρνοντας τα παιδιά σας στα ειδικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Χωριό με ελεύθερη είσοδο. Το κέρδος για την Εταιρία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας θα είναι η δημιουργία μελλοντικών ενεργών πολιτών που θα στηρίζουν και θα προωθούν τον αρχαιολογικό χώρου του Ακρωτηρίου Θήρας.
Υπεύθυνη: Ήβη Τζανετοπούλου Χρυσού, 6945296202, e-mail:info@santorinimuseum.com
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΣΤΙΑ» ΠΥΡΓΟΥ ΜΑΚΗΣ ΖΩΡΖΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ-CULTURAL VILLAGE ΗΒΗ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥ
SELENE ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
LA PONTA ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ