Site icon Santonews

ΠΑΙΞΤΕ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΟ… ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ Roxley Games

 

 

 

Ένα από τα πλέον ευπώλητα προϊόντα της εταιρείας Roxley Games ονομάζεται Σαντορίνη. Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη σελίδα της εταιρείας είναι Sold Out (εξαντλήθηκαν όλα τα κομμάτια). Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής. Αναφέρεται στο χτίσιμο της Σαντορίνης, από δύο οικοδόμους. Κάπου κατά την εξέλιξη εμφανίζονται ολύμπιοι θεοί που δίνουν κάποιο πλεονέκτημα στους παίχτες. Σύμφωνα με την Roxley Games μαθαίνεται σε 30 δευτερόλεπτα και το κόστος του πριν εξαντληθεί ήταν 39 ευρώ. Η ειδικευμένη στα ψυχαγωγικά παιχνίδια (κυρίως ψηφιακά) ιστοσελίδα Tor γράφει:

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα επιτραπέζιο παιχνίδι εμφανίζεται σε μια από τις λίστες μου!.

Η Σαντορίνη παίζεται καλύτερα με δύο παίκτες, και την περιγράφω στους αρχάριους ως «κάπως σαν το σκάκι, καθώς απαιτεί στρατηγική και είναι εύκολο να το καταλάβεις αλλά δύσκολο να το μάθεις». Έχει επίσης πολύ περισσότερη χαριτωμένη αίσθηση στη σχεδίασή του και το gameplay προσφέρει πολλούς περισσότερους μηχανισμούς για να ταρακουνήσει τα πράγματα.

Στην πρωταρχική της μορφή, η Σαντορίνη φέρνει αντιμέτωπους δύο οικοδόμους. Οι παίκτες προσπαθούν να μετακινήσουν τον κατασκευαστή τους στην κορυφή μιας δομής τριών επιπέδων. Οι αντίπαλοι μπορούν να χτίσουν μπλε θόλους (το νησί της Σαντορίνης είναι διάσημο για αυτούς, φυσικά) για να μπλοκάρουν τους αντιπάλους. Μόλις μάθετε το βασικό παιχνίδι, η Σαντορίνη εισάγει θεούς και άλλους χαρακτήρες από την ελληνική μυθολογία. Επεκτείνουν το παιχνίδι περαιτέρω με μοναδικές ικανότητες που κάνουν τις κινήσεις σας (και του αντιπάλου σας) πιο δύσκολο να προβλέψετε.

Η Σαντορίνη δεν έχει μια αφήγηση πέρα ​​από τον νεφελώδη στόχο της νίκης. Αλλά είναι διασκεδαστικό να αναπτύσσεις τις δυνάμεις του θεού και να βλέπεις πώς αυτό αλλάζει τις βασικές αρχές του παιχνιδιού. Η ικανότητα κάθε θεού φαίνεται σαν μια καλή εφαρμογή, από άποψη γνώσης, επομένως υπάρχει πάντα μια νέα, ενδιαφέρουσα λεωφόρος για να εξερευνήσετε καθώς αναζητάτε τη νίκη επί του φίλου σας (ή του εχθρού, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι)”.

 

Exit mobile version