ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

 

Μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας, πραγματοποίησαν, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, συμβολική εκδήλωση στο Νοσοκομείο Θήρας. Τηρώντας βέβαια, τόσο τους κανόνες για τις συναθροίσεις, όσο και τις υγειονομικές εντολές.

Αίτημά τους, η Υγεία, να μείνει ή να γίνει δημόσιο αγαθό, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

 

Την Τρίτη, 7/4/2020, πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, σε ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Τα κυρίαρχα αιτήματα ήταν

  • Οι άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι 35.000 κενές θέσεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ.
  • Η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και ιδιωτών γιατρών και η ένταξή τους στον κεντρικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Μέτρα ατομικής προστασίας όλων των υγειονομικών που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή για την προστασία της υγείας του λαού.

Σύντομες ομιλίες  πραγματοποίησαν η Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Τουρισμού- Επισιτισμού – Ξενοδοχείων & συναφών επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας Βάσω Μαργιόλη, η Δημοτική Σύμβουλος Θήρας της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Αργυρού  και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Αιγαίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Σιγάλας. Σε αυτές τις τοποθετήσεις τονίστηκε, εκτός από τα παραπάνω, η άμεση και απόλυτη ανάγκη να λειτουργήσει το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας ενταγμένο στο ΕΣΥ, πραγματικά δημόσιο και όχι απλά «με δημόσιο χαρακτήρα» και να στελεχωθεί πλήρως καθώς και τα περιφερειακά  ιατρεία στα χωριά Σαντορίνης και Θηρασιάς.

Τέλος, οι φορείς που συμμετείχαν ευχαρίστησαν από καρδιάς όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές σε όλες τις ιατρικές μονάδες της χώρας για τη μάχη που δίνουν με αυτοθυσία και υψηλό αίσθημα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης”.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *