Site icon Santonews

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΠΠΟΣ

 

 

“Με αφορμή την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού επισκέφθηκαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 τα γήπεδα μας μαθητές από σχολεία του νησιού μας.

Τα παιδιά του Γυμνασίου Φηρών φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου, ενώ τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Καμαρίου και του Δημοτικού σχολείου Καρτεράδου είχαμε τη χαρά να τα υποδεχθούμε στο Δημοτικό γήπεδο Καμαρίου και Φηρών αντίστοιχα.

Επίσης, στο εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ του Ακρωτηρίου, όπου φιλοξενήσαμε το δημοτικό σχολείο του χωριού, παρευρέθησαν και δύο προπονητές της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης, προκειμένου να μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά του αθλήματος.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μαθητές συνοδεία των εκπαιδευτικών συμμετείχαν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, παίρνοντας μέρος σε παιχνίδια ομαδικά και ατομικά, μαθαίνοντας πως η φυσική άσκηση εκτός από σημαντική για την υγεία μας μπορεί να αποτελέσει και μία ευχάριστη δραστηριότητα.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι για τα παιδιά μία χαρούμενη νότα διακοπής στην καθημερινότητά τους και χάρη στην αμέριστη βοήθεια των εκπαιδευτικών έχουν την ευκαιρία διδαχθούν τον υγιή ανταγωνισμό και τα οφέλη της άθλησης στη σωματική και την πνευματική ανάπτυξη τους”.

Exit mobile version