Π. ΡΗΓΑΣ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Π. ΡΗΓΑΣ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

 

"Η Χ.Α. είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα", ε'ιπε ο κ. Ρήγας

“Η Χ.Α. είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα”, ε’ιπε ο κ. Ρήγας

Ο Παναγιώτης Ρήγας για την δράση του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής
Από την εκπομπή ” Πρώτη Γραμμή” στον ΣΚΑΙ 19-09-2013

  «Π. Ρήγας: Σε ανθρώπινο επίπεδο και οι πολιτικοί είμαστε συγκλονισμένοι. Αυτό που δεν πρέπει να υποκρινόμαστε είναι ότι είμαστε αιφνιδιασμένοι απ΄ αυτά που συνέβησαν και δεν πρέπει απλώς να σχολιάζουμε. Εγκαίρως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ έχουμε μιλήσει για τον κίνδυνο που απειλεί την δημοκρατία μας, την ομαλότητα του τόπου, η παρουσία και η δράση αυτού του νεοναζιστικού κόμματος, αυτής της εγκληματικής οργάνωσης που υποδύεται το κόμμα. Μιλήσαμε για τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες και θεσμικές πρωτοβουλίες που έπρεπε να παρθούν. Οι περισσότεροι ενώ σχολίαζαν θετικά, απείχαν από το να αναληφθούν αυτές οι πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα δεν υπάρχει καμία πλέον δικαιολογία.
Οι ανιστόρητες και ακραίες εκφράσεις του κ. Λαζαρίδη δεν αποτελούν δικαιολογία για τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει σήμερα ή διώχνετε τον κ. Λαζαρίδη από σύμβουλο του κ. Σαμαρά ή δεν συμμετέχουμε στον διάλογο. Αυτές είναι υπεκφυγές. Αλλοίμονο αν το κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το χαρακτηρίζαμε ως εκτός του συνταγματικού τόξου.
Εμείς αυτό που εξ αρχής είχαμε πει γιατί μας χρεώθηκε μια τέτοια θέση, ποτέ δεν είχαμε μιλήσει για τη θέση εκτός νόμου της Χ.Α. Είχαμε πει όμως ότι θα πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή στη συμπεριφορά των μελών των στελεχών αυτού του κόμματος. Είχαμε πει ότι οι διατάξεις του ποινικού κώδικα θα έπρεπε να εφαρμόζονται με αποφασιστικότητα και να μην υπάρχει ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την δικαστική εξουσία καμία αμφιθυμία σχετικά με την αντιμετώπιση αυτού του κόμματος. Άρα ο νόμος να εφαρμοστεί, αυτό λέμε. Οι διατάξεις του ποινικού κώδικα που υπάρχουν πρέπει να εφαρμοστούν.

Ερ: Όταν ακούω όμως έναν πολιτικό να λέει ο νόμος να εφαρμοστεί πρέπει ο πολιτικός να μου πει γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Ποιος φταίει που δεν εφαρμόζεται ο νόμος;

Π. Ρήγας: Κοιτάξτε, φαντάζομαι ότι αυτό το ερώτημά σας είναι λίγο ρητορικό. Στην Ελλάδα όπου διαπραγματευόμαστε και τα αυτονόητα, σήμερα είναι αναγκαίο και πράγματι πρέπει να εφαρμοστεί. Βλέπω ότι από πλευράς της κυβέρνησης υπάρχει αυτή η αποφασιστικότητα. Εμείς ως κόμμα και στο επίπεδο το θεσμικό της βουλής έχουμε πάρει μια πρωτοβουλία στέλνοντας στον πρόεδρο της βουλής επιστολή για να συγκαλέσει τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις, ακόμα και να τροποποιήσουμε τον κανονισμό αν δεν επαρκεί για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις μέσα στη βουλή τέτοιες συμπεριφορές. Και δεύτερον το κόμμα μας μέσω του γραμματέα του κ. Ανδρουλάκη παίρνει πρωτοβουλίες για να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι να αποφασίσουμε συγκεκριμένα. Αυτό που φαίνεται μέσα από τα μηνύματα που σας στέλνουν ότι στην Ελλάδα δυστυχώς εξαιτίας της κρίσης και εξαιτίας της πίεσης που υπάρχει στην κοινωνία και της σύγχυσης δεν κατανοήσαμε ότι η καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος δημιουργεί πραγματικά ένταση και διχασμούς. Όποιος λοιπόν στον δημόσιο λόγο ενισχύει αυτή την ρητορική του διχασμού θα το βρει μπροστά του. Είδαμε ότι ο κ. Καμένος παραλίγο να υποστεί αυτό που προέτρεψε τους κατοίκους στο Αριστοτέλη να κάνουν στον δήμαρχο της περιοχής. Άρα λοιπόν πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί και ειδικότερα εμείς που έχουμε την ευθύνη να διαμορφώνουμε την κοινή γνώμη. Η Χ.Α. είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα, αναρωτιούνται κάποιοι ΄΄μα είναι δυνατόν σήμερα, νέοι άνθρωποι, η ελληνική κοινωνία να στηρίζει ένα ναζιστικό κόμμα΄΄; Καταρχήν οι Έλληνες είναι πιστεύω μακρά από τέτοιου είδους ιδεολογίες και θεωρίες και δεύτερον μας κάνει εντύπωση… γιατί νομίζετε από μια ηλικία και πάνω ξέρουν οι Έλληνες με βάση αυτά που τους μαθαίνει το εκπαιδευτικό σύστημα ποιος ήταν ο Χίτλερ και τι είναι νεοναζισμός; Για να μην κοροϊδευόμαστε».