ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ: ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΑΛΑΡΗ

«ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ, ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ»

 

 

"Εμπορεύονται την αδυναμία του ανθρώπου σήμερα να μην έχει ψωμί φάει»., είπε ο Γ. Χάλαρης

“Εμπορεύονται την αδυναμία του ανθρώπου σήμερα να μην έχει ψωμί φάει»., είπε ο Γ. Χάλαρης

Σε βαρύτατες καταγγελίες, προέβη σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας κ. Γιώργος Χάλαρης. Μιλώντας στον Top Melody 104.9 FM, o επικεφαλής της παράταξης «Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» (ΣΕΠ), έκανε λόγο για άσκηση αφόρητων πιέσεων σε πολίτες που είχαν εκδηλώσει δημόσια την πρόθεσή τους να συμπαραταχτούν με το Δημοτικό συνδυασμό του. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του κ. Χάλαρη, στην οποία ανέφερε πως τα ονόματα που θα πλαισιώσουν το συνδυασμό πρόκειται να ανακοινωθούν ταυτόχρονα με την κατάθεση του ψηφοδελτίου στο Πρωτοδικείο. «Εμείς  εγκαινιάσαμε μια πρωτόγνωρη διαδικασία δημοσιοποιώντας γρήγορα την πρόθεση των υποψηφίων που θα ήθελαν πραγματικά, να ξέρει ο κόσμος να μιλάει μαζί τους να μιλάει για το πρόγραμμα να  ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις, έτσι ώστε το πρόγραμμα μας, όπως είχα πει, να βγαίνει από κάτω πρόγραμμα μας», είπε αναφερόμενος στις πρώτες ανακοινώσεις των ονομάτων.

Όπως ισχυρίζεται ο πρώην Κοινοτάρχης Οίας- Θηρασίας, από εκείνο το σημείο και μετά, ακολούθησε η άσκηση αφόρητων πιέσεων προς τους υποψηφίους.  «Αυτό (την γρήγορη ανακοίνωση υποψηφιοτήτων) το εξέλαβε η Δημοτική Αρχή ως αδυναμία του συστήματος και δυστυχώς δέχτηκαν αρκετοί άνθρωποι που θα ήθελαν να είναι στο συνδυασμό, απειλές, ύβρεις και αν θέλεις ακόμα και απολύσεις εργαζομένων», είπε. «Ήθελα» συνέχισε, « και θέλω να γίνουν πολιτισμένες οι εκλογές, θέλω να γίνουν πολιτικές εκλογές, με προγράμματα και με θέσεις και όχι από τη θέση εξουσίας που κατέχει σήμερα ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ, να απειλούν πολίτες, να απολύουν ή να προσλαμβάνουν γι αυτή τη διαδικασία, μέσω μάλλον αυτής της διαδικασίας και αν θέλεις- χρησιμοποιώ βαριά λέξη- να εμπορεύονται την αδυναμία του ανθρώπου σήμερα να μην έχει ψωμί φάει».

 

«ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ»

 

Προκάλεσε μάλιστα το νυν Δήμαρχο να βγει δημόσια και να διαψεύσει τις καταγγελίες που κάνει για την άσκηση πιέσεων στους εν δυνάμει υποψηφίους της ΣΕΠ.  «Είναι αλήθειες, είναι πραγματικότητα», δήλωσε, «τους προκαλώ δημόσια, μηδενός εξαιρουμένου να βγουν και να μου πουν ότι δεν είναι έτσι. Και προσδιορίζω επακριβώς τη Δημοτική Αρχή. Είμαι σαφής, σαφέστατος και ας βγει αύριο ο κ. Ζώρζος να μου πει ότι αυτά δεν είναι έτσι. Τον προκαλώ δημόσια. Γι αυτό το βγάζω. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, ούτε πηγαίνω πίσω από τις πλάτες κανενός». Και ο κ. Χάλαρης, συνέχισε: «Θέλω να προστατέψω τους ανθρώπους που θέλουν να συμβάλλουν στον τόπο, αλλά ταυτόχρονα έχουν μια αδυναμία σαν άνθρωποι να θέλουν και το βιος τους και να επιβιώσουν. Λοιπόν  μην μπούμε στη λογική αυτή γιατί θα χάσει η Σαντορίνη και θα επωφεληθούν πάλι οι φελλοί, όπως λέει η κοινωνία».

 

Ο πρώτος φορέας που κατονόμασε ο κ. Χάλαρης για τη διενέργεια επιλεκτικών προσλήψεων, ήταν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, που μέσω μιας εταιρείας προσέλαβε εργαζόμενους για την κάλυψη των θερινών αναγκών του. «Δεν υπάρχουν κριτήρια ΑΣΕΠ. Μέσω μιας εταιρείας κοινωνικού χαρακτήρα που δεν έχει καμία σχέση, που είναι εταιρική, το Λιμενικό Ταμείο, έχει 15-18 άτομα. Μην πω και παραπάνω. Και προχτές πέρασαν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αυξήσουν κατά 10% αυτή τη διαδικασία. Ξέρεις κανένας με ποια διαδικασία έγιναν;».

 

ΕΣΘΠ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΛΕΜΒΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

 

Άφησε ακόμα, σαφείς αιχμές για τον  τρόπο που έγιναν οι πρόσφατες προσλήψεις από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, τονίζοντας πως ο Πρόεδρος της είναι ταυτόχρονα και Αντιδήμαρχος Θήρας. Μίλησε επίσης για αντίστοιχες μεθοδεύσεις στην  Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης (που ωστόσο, είναι μια κοινοπραξία ιδιωτών) σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος της κ. Μάκης Κανακάρης, είναι υποψήφιος στη Δημοτική Κοινότητα Φηρών. «Θα τους καταγγέλλω δημόσια και δυνατά. Και πάνω από όλα, τον «άμεμπτο», «τίμιο», επικεφαλής του συνδυασμού και νυν Δήμαρχο. Μη μου πει ότι δεν τα ξέρει. Αν δεν τα ξέρει ας βγει δημόσια και να τους καταγγείλει και να τους αποπέμψει. Εγώ έτσι έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Ας τα κόψουν αυτά, το δυνατόν γρηγορότερο», κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος, «έχουν περιθώριο μετάνοιας και επανόρθωσης. Διαφορετικά επιμένω ότι θα πάνε στις εκλογές με χαμηλή πτήση γιατί τους βολεύει. Με σιωπή και θα δουλεύουν παρασκηνιακά με το χειρότερο τρόπο. Εγώ δεν θα μπω στη λογική τους. Θα τους καταγγέλλω δημόσια και δυνατά». Κάλεσε επίσης το Δήμαρχο «αν δεν τα ξέρει να βγει δημόσια και να τους καταγγείλει και να τους αποπέμψει. Εγώ έτσι έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου».

 

 

 

ΥΓ. Είναι σαφές πως η Santonews.com θα δημοσιεύσει άμεσα, τις απαντήσεις.