OXI ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΠΗ

 

 

 

 

«Ο Παγκόσμιος τουρισμός περνάει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του, πως θα αντιμετωπιστεί και ποια θα είναι η επόμενη μέρα του!!!

 

 

Εμείς ως υπεύθυνοι Καταλυμάτων της Σαντορίνης προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε ήρεμο κλίμα και χωρίς αναστάτωση να αντιμετωπίσουμε την κρίση του Κορωναϊού στο νησί μας αλλά και στην χώρα μας.

 

 

Συνειδητοποιημένοι με την κατάσταση προσπαθούμε καθημερινά παρόλο τις μεγάλες πιέσεις των πρακτόρων από όλο τον κόσμο,  για το καλύτερο δυνατό του Ελληνικού Τουρισμού όπου έχει ένα μεγάλο μερίδιο η Σαντορίνη.

Οι υπεύθυνοι των καταλυμάτων πρέπει να δημιουργήσουμε μια ποιο ευέλικτη πολιτική ακύρωσης προς τον πελάτη μας, και να προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε με χρόνο και εμπιστοσύνη.

 

 

Όταν μας υποβάλουν μέσω ηλεκτρονικών μνημάτων ή τηλεφωνικός ακύρωση της κράτησης τους,  προσπαθούμε να τους προτείνουμε εναλλακτικές ημερομηνίες για αργότερα την καλοκαιρινή περίοδο ή ακόμα και την επόμενη σεζόν, αν ο πελάτης το επιθυμεί.

Ασφαλώς και θα υπάρχουν πελάτες που θα δυσανασχετήσουν και θα αρνηθούν τις επιλογές αυτές αλλά ακόμα και εκεί πρέπει να είμαστε έτοιμοί να συνεργαστούμε και να έρθουμε σε μια συμβιβαστική λύση όπου στην τελική μπορεί να είναι και η επιστροφής χρημάτων αν χρειαστεί. Ο κάθε πελάτης μας αναμένει από εμάς ηθική και κατανόηση στην δύσκολη αυτή κατάσταση που περναμε.

 

 

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ρίξουμε τις τιμές των καταλυμάτων μας,  διότι  θα προσελκύσει στο νησί μας τον αντίστοιχο επιπέδου κόσμο, θα ρίξουμε την ποιότητα μας και ταυτόχρονα θα επηρεάσουμε την φήμη του καταλύματος μας,  αλλά και την μείωση των άλλων κλάδων επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, καφετέριες κτλ. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την κατάσταση αυτή σε λογικά επίπεδα και να δράσουμε ανάλογα με την περίοδο εκείνη όπου θα μπορούμε με κάποιες προωθητικές ενέργειες να αναπτύξουμε την ζήτηση.

 

 

Οι έξυπνες κινήσεις θα μας εξασφαλίσουν καλύτερη κερδοφορία με λιγότερες πωλήσεις αν επικεντρωθούμε στην ποιότητα και δεν εξευτελίσουμε τις τιμές μας, επίσης η σωστή επικοινωνία με τους πελάτες μας και το ήθος στην συμπεριφορά μας μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

 

«H επαναφορά του τουρισμού χρειάζεται χρόνο, διότι ο κόσμος για να θεωρήσει ότι είναι και πάλι ασφαλές να ταξιδέψει, θα πρέπει η απόφαση της Κυβέρνησης της χώρας μας και του Υπουργείου Υγείας να επιβεβαιώσει ότι η χώρα μπορεί να επαναλειτουργήσει. Ας οργανωθούμε με σύνεση και ας ελπίσουμε ότι με τον καιρό η κατάσταση και η ανάπτυξη της χώρας μας θα επανέλθει εκεί που την αφήσαμε!!!».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *