Site icon Santonews

ΟΤΑΝ Ο ΓΟΝΕΟΚΤΟΝΟΣ ΖΗΤΑ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ …ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΦΑΝΟΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΩΝ 11 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 

 

 

Ομολογώ, πως από τότε που ανακάλυψα την λέξη Chuchpah σε ένα μυθιστόρημα του Τζέιμς Ελρόι, με γοήτευσε με την κεραυνοβόλα ευθυβολία της. Δεν περιορίζεται στο να περιγράψει το θράσος, αλλά σύμφωνα με την ακριβή απόδοσή της (η οποία έχει υιοθετηθεί ως όρος και από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ) προσδιορίζει εκείνον που αφού σκοτώσει τους γονείς του, ζητά την επιείκεια του δικαστηρίου, επειδή …είναι ορφανός!.

Chuchpah, λοιπόν. Λέξη από τα Γίντις· διάλεκτο βασισμένη στα Αραμαϊκά, αλλά που μιλιόταν από τους Εβραίους της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης καθώς συμπεριέλαβε γερμανικές και σλαβικές λέξεις. Ερμηνεία: Αυτός που έχει το θράσος να διαμαρτύρεται και να εξοργίζεται για τις συνέπειες των πράξεών του.

Γιατί τη θυμήθηκα πάλι;. Ακούγοντας σήμερα τον αξιοσέβαστο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας και διαβάζοντας την ανακοίνωση των 11 (όχι δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα) Δημοτικών Συμβούλων.

Λέει η ανακοίνωση:

Με την απόφασή του ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την απόρριψη της αίτησης αναστολής από το ΣτΕ ενώ δεν έχει κριθεί ακόμη η προσφυγή μας από τα αρμόδια δικαστήρια οδηγεί σε κλείσιμο τον Δήμο σε κρίσιμη περίοδο αφού κανένα όργανο του ουσιαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει (Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κλπ.).

Είναι η περίοδος για την ψήφιση του προϋπολογισμού, για να γίνουν διαγωνισμοί που είχαν παγώσει λόγω του ν.4412/2016 καθώς δεν είχε ενεργοποιηθεί το άρθρο 221 του Νόμου. Έτσι μένουν πίσω επισκευές σχολείων, πάγωμα προμηθειών, δράσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προκαλεί εν γένει ζημιά στον τόπο”.

 

Όταν σας τα λέγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα έλεγε κι ο ταπεινός γραφιάς της Santonews και του ραδιοφώνου, είχατε την αλαζονεία του “ότι θέλω κάνω”. Τώρα διαμαρτύρεστε πως θα μείνει ο Δήμος ορφανός, παραβλέποντας πως αυτό είναι συνέπεια  των πράξεών σας;.

Και αξιοσέβαστέ μου Πρόεδρε, αν έρθει αύριο ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και σας ζητήσει τα κλειδιά του Γραφείου και συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο, θα συναινέσετε;. Και ο Δήμαρχος επίσης;. Άλλωστε με 16 Δημοτικούς Συμβούλους απαρτία υπάρχει. Κι αν το συγκαλέσει- επειδή οι της πλειοψηφίας, ασφαλώς θα λείπουν- τρεις φορές και τρεις φορές λείπουν, να εφαρμόσει το νόμο, περί αντικατάστασής τους;.

Oι πομφόλυγες περί συναίνεσης, με την αλαζονεία των πεπραγμένων δεν συμβαδίζουν Κύριε Πρόεδρε.

 

ΥΓ. Την απόφαση την έβγαλε το αρμόδιο τμήμα του Ανωτάτου Δικαιοδοτικού Οργάνου της Χώρας. Το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό δεν σας λέει κάτι;.

Exit mobile version