ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ, ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ

ΚΑΙ ΟΙ «ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ» ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ.

 

 

 

Σημείωση Santonews. Ναι. Aς φανώ εκδικητικός και χαμερπής. Αλλά φέρω βαρέως την κατηγορία υπονόμευσης, επειδή είπα το αυτονόητο. Εντάξει. Τελευταία φορά, το αναφέρω. Το μαθηματάκι σας, το πήρατε. Εντάξει;.

 

  Καλό είναι να ακούτε και τους «υπονομευτές» ή αυτούς που για τους προηγούμενους είχαν στήσει «εργολαβία, κατασυκοφάντησης». Μπορεί, ίσως να ξέρουν κάτι.

 

  Και να τους διαψεύσετε πανηγυρικά, αν ξέρετε περισσότερα. Αλλά επί σχεδόν 25 χρόνια δημοσιογραφίας το περιμένω. Δεν έγινε ακόμα. Αλλά που θα πάει!. Θα πιαστώ αδιάβαστος, μια φορά. Τότε, παρακαλώ, μηδενίστε το γραπτό μου. Με μεταλλικό στυλό ή μολύβι.

 Είπαμε. Plastic Free Santorini. Αν είχατε πάρει, την πρωτοβουλία αναβολής κ. Σιγάλα, θα ήσασταν ένα βήμα μπροστά. Τώρα;. Ουραγός. 

 

ΥΓ. Η συγγνώμη, είναι γνώρισμα των γενναίων. Και μάλλον δεν είστε. 

 

 

 

 

«Ο Δήμος Θήρας ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες και αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας προχώρησε, από την πρώτη στιγμή, στη λήψη όλων των επιβαλλόμενων μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της εμφάνισης και της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Θήρας εγκαίρως κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προχώρησε στη γενική απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων, κύριας και δευτερεύουσας χρήσης, των δημόκοινων κλειστών και ημίκλειστων χώρων (στάσεις λεωφορείων, δημοτικές τουαλέτες, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι) αλλά και των δημόσιων κτιρίων σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου Θήρας.

Ευνόητο είναι ότι και στα νησιά του Δήμου μας ισχύει η αναβολή ή η ματαίωση κάθε μορφής μαζικών εκδηλώσεων, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και κάθε άλλη κοινωνική ή ψυχαγωγική δραστηριότητα που πραγματοποιείται σε κλειστούς χώρους (θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, κλπ) και σε ανοικτούς όπως παιδικές χαρές και αθλητικές υποδομές.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου συστήνεται και ενεργοποιείται το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.), το οποίο θα είναι αρμόδιο για την άμεση αντίδραση αλλά και για την ενημέρωση και ειδοποίηση των πολιτών κάθε φορά που θα υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

 

 

Ο Δήμος Θήρας με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της υγείας των πολιτών αλλά και των εργαζομένων στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου λαμβάνει μέτρα ώστε και η υγεία όλων να προστατεύεται και οι υπηρεσίες να παρέχονται απρόσκοπτα στους πολίτες.

 

 

Για το λόγο αυτό και ακολουθώντας απόλυτα τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους να μην προσέρχονται αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες του Δήμου, παρά μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.

 

 

Η τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία και εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να ισχύει, κατά το δυνατόν όσο διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

Ο Δήμος θα ενημερώσει με αναλυτικότερη ανακοίνωσή του για τη λειτουργία των υπηρεσιών του και τον τρόπο επικοινωνίας και εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου.

Ο Δήμος Θήρας καλεί τους πολίτες να τηρούν απαραίτητα τις οδηγίες που προέρχονται από τις επίσημες αρμόδιες κρατικές αρχές και να απορρίπτουν κάθε παραπληροφόρηση και κυρίως κάθε ανεύθυνη και εντέλει επικίνδυνη υπόδειξη.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοβαρή και πρωτόγνωρη απειλή. Θα την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία, επιδεικνύοντας ατομική υπευθυνότητα και κοινωνική αλληλεγγύη.

Ο Δήμος Θήρας θα πράξει ότι επιβάλλεται προκειμένου οι συνέπειες στην υγεία των πολιτών αλλά και στην τοπική οικονομία και την καθημερινότητά μας να είναι οι ελάχιστες δυνατές.

Όλοι μαζί ενωμένοι γινόμαστε πιο δυνατοί.

 

Ο  Δημαρχοσ  Θηρας

Αντωνιοσ  Σιγαλασ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *