ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ. ΕΤΣΙ;

ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΛΕΞΙΚΑ!

 

 

 

ΓΚΙΩΝΑΚΗΣΔιάβασα με προσοχή τη δημόσια ανάρτηση του νέου Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Ανάργυρου Δαρζέντα. Η μέχρι τώρα εντύπωση, είναι πως ο κ. Δαρζέντας, είναι σεμνός, διακριτικός, σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος. Τον τιμά επίσης το γεγονός, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της Βρώμικης Σαντορίνης, βρέθηκε κάποιος να ζητήσει συγγνώμη.

Αλλά για να είμαστε ξηγημένοι: Όταν λέμε πορτοκαλάδα, εννοούμε από πορτοκάλια. Έτσι;. Μην το κάνουμε σαν τον αξέχαστο διάλογο του Γκιωνάκη με τον Σταυρίδη που έλεγε “έχεις μια πορτοκαλάδα ρε;”, κι αυτός ρωτούσε “Από πορτοκάλια;”. Γιατί ήδη την πατήσαμε από τον προκάτοχό του, που έγραφε για θέματα “ηθικής τάξης” και μετά τις -κάτι σαν- εξηγήσεις οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα πως μάλλον εννοούσε “μυθικής τάξης” και όταν μιλούσε για “κακοδιοίκηση” και “κακοδιαχείριση”, μείναμε με την απορία, αν ήθελε να πει “κοκο-διοίκηση” και “κοκο-διαχείριση”, δηλαδή όπου εμείς διαβάζαμε κακό, αυτός ίσως εννοούσε “κοκό”, όπως αποκαλούν τα παιδάκια τις γλυκιές λιχουδιές, με “μεθοδευμένη συγκάλυψη” σοκολάτας. Ή πως τέλος πάντων αναφέρεται στο πρόσφατο διάστημα, και όχι στη μεταφορά σκουπιδιών με Ντάτσουν που είχε κάνει ο Χάλαρης, πριν από 20 και βάλε χρόνια στην Οία.

Αφού τα ξεκαθαρίσουμε αυτά, πάμε στο προκείμενο. Γράφει ο Αντιδήμαρχος Αυτό συνέβη διότι για τεχνικούς λόγους το απορριμματοφόρο της Οίας δεν βρισκόταν σε λειτουργία”.

Δηλαδή:

Η Σαντορίνη, τινάζεται στον αέρα, όταν χαλάσει ένα (1) απορριμματοφόρο;. (και δεν θα μπω στον πειρασμό να ρωτήσω, αν είναι από αυτά που είχε τη συμβατική υποχρέωση να μας παραδώσει “του κουτιού”, η εταιρεία που πραγματοποιούσε το έργο της καθαριότητας).

Γράφει επίσης: “ Εδώ και μία εβδομάδα προσπαθώ να ελέγξω την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατούσε είμαι γνώστης της κατάστασης και γι αυτό βρίσκομαι συνεχώς στους δρόμους για να επιβλέπω και να έχω επικοινωνία με το κόσμο” .

Μπράβο του. Φυσικά και κάνει καλά, που βρίσκεται στον μέσα στον κόσμο. Και φυσικά δεν περιμένουμε θαύματα, αμέσως.

Εδώ όμως προκύπτει ερώτημα: “ την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατούσε”. Δηλαδή;. Πότε; Επί Χάλαρη στην Οία, επί Βαγγέλη Σιγάλα στο Καμάρι ή επί Γερασιμίνας Καφούρου στο Ημεροβίγλι;. Για τώρα μιλάμε, έτσι;. Δηλαδή για τον προκάτοχό του και τη Δημοτική Αρχή στην οποία ανήκει.

Άρα;. Γιατί η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη;

Α. Δεν μπορούσαν να την ελέγξουν;

Β. Δεν ήθελαν;

Γ. Δεν ήξεραν πως;.

Ας συμβαίνει ότι θέλει. Το θέμα, είναι πως εκτός των πολιτικών προϊσταμένων, υπάρχει και μια εταιρεία που έναντι ενός σεβαστού ποσού, έχει αναλάβει με απευθείας ανάθεση, την καθαριότητα. Μου λένε κάποιοι, πως για να πληρωθεί κάποιος που έχει αναλάβει μια δουλειά με τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, πρέπει στο τέλος να κριθεί αρμοδίως για το αν έκανε τη δουλειά που ανέλαβε.

Εξηγούμαι: Αν κάποιος κακεντρεχής πάρει κατά γράμμα, τη δήλωση του κ. Δαρζέντα, την τυπώσει και απαιτήσει από το Δήμαρχο να μην πληρώσει την εταιρεία που ευθύνεται γι αυτήν την “ανεξέλεγκτη κατάσταση”, θα μπορεί να επικαλεστεί, τα λεγόμενα του Αρμόδιου Αντιδημάρχου ή πρέπει να προσφύγει πάλι σε λεξικά;.

Όταν λέμε, πορτοκαλάδα, εννοούμε από πορτοκάλια. Έτσι;.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *