Site icon Santonews

ΟΤΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΑΝΗΦΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ BERTH ALLOCATION

 

 

 

 

Το Berth Allocation, ελληνικά η χρονοκατανομή αγκυροβόλησης, μάλλον αποτελεί ένα ακόμα από τα ξεκαρδιστικά ανέκδοτα της τουριστικής Σαντορίνης. Αφού κάθε λογής αρμόδιοι το πιλάτευαν χρόνια, παίρνοντας μάλιστα και βραβείo ματαιοδοξίας (Vanity Awards). (Διαβάστε εδώ παλαιότερο δημοσίευμα γι αυτά τα σαχλαμαρίστικα βραβεία, για τα οποία κάποιοι κορδώνονται όταν τα παίρνουν-αφού έχουν πληρώσει αντίτιμο συμμετοχής). Καταλήξαμε . Στους 8.000 ημερησίως ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επισκεπτών κρουαζιέρας. Τηρείται;. Μα ασφαλώς!. Αξιόπιστη πηγή, αποκάλυψε -και μάλιστα ενώπιον ακόμα δύο συναδέλφων- πως είχαμε-έχουμε σε δύο μέρες 12.200 και 13.200 επισκέπτες αντίστοιχα.

 

Καλό αυτό. Διότι θα πουληθούν μαγνητάκια “I Love Santorini”, μπλουζάκια “Santorini The One” (άλλη σαχλαμαρίστικη πρωτοβουλία) και μπόλικα σουβλάκια “with tzatziki & gyros”. Λείπει μόνο η ιδέα, να βγάλουμε σε μαγνητάκι και την “Κόρη της Θήρας” για να ολοκληρωθεί η Σαντορινιά ταξιδιωτική εμπειρία.

 

Βέβαια, υπάρχουν και κάποια μικροπροβλήματα. Το Τελεφερίκ ας πούμε, δεν αντέχει, αυτόν τον φόρτο. Ο χρόνος αναμονής ξεπερνά και τις δύο ώρες, μέσα στον ήλιο. Χωρίς σκίαστρα και δημόσιες τουαλέτες. Οι καταστηματάρχες κρατούν -δικαίως ίσως- τις δικές τους τουαλέτες, μόνο για τους πελάτες τους.

 

Ο Αθηνιός από την άλλη πλευρά, πήζει στα λεωφορεία και οι ταξιδιώτες της ακτοπλοΐας αναγκάζονται να περπατούν μεγάλη απόσταση μέσα στο λιοπύρι για να προλάβουν τα πλοία τους. Όσο για τους δρόμους;. Αυτοί μποτιλιάρονται από τα αυτοκίνητα και τις γουρούνες, ολιγόωρης μίσθωσης. Και φυσικά, τσαλακωθήκαμε για κάμποσο προκειμένου να δούμε πως είναι και πως θα εφαρμοστεί ο Isps code.

 

Τελικά, καταλήξαμε στη λύση: “Πάμε και όπου βγει”. Διότι κακώς λέγεται “λειτουργούμε στον αυτόματο πιλότο”. Ο αυτόματος πιλότος, λαμβάνει και συνεκτιμά πλήθος δεδομένων, οδηγώντας σε σίγουρη ρότα και ασφαλή προσγείωση. Berth Allocation, όπως λέμε “η γιαγιά ανηφόρισε στo λαγκάδι, με τους Financial Times στη μασχάλη. Αλλά επειδή δεν ξέρει αγγλικά, μάλλον πήγαινε να κάνει την ανάγκη της στο δάσος”.

Exit mobile version