Site icon Santonews

Όταν έπεσε το Τείχος (της Οίας)

 

Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, έχει δείξει πως έχει ισχυρά κοινωνικά αντανακλαστικά. Ώρα να τα αποδείξει πάλι στην Οία. Δεν κατέρρευσε απλά ένας τοίχος. Ούτε καν επειδή είναι τοίχος σχολείου. Και κυρίως δεν κατέρρευσε, δεν θρυμματίστηκε, δεν υπήρξε καν κάποιο φυσικό συμβάν. Καλά καθούμενα, έγειρε και έπεσε στο ρυμίδι.

Πέρα από τις αγωνιώδεις λεκτικές αναμετρήσεις του “κι αν πέρναγαν άνθρωποι εκείνη την ώρα;”, “αν παιδιά έβγαιναν από το Σχολείο;”. Δεν σκότωσε και δεν τραυμάτισε κανέναν. Εντάξει. Έγειρε μονόπαντα. Έπεσε λες και ήταν συμπαγές πέτασμα που το πήρε ο αέρας.

Αλλά, κάποιος τον έφτιαξε. Κάποιος πληρώθηκε. Κάποιος τον έλεγξε. Κάποιος τον έκρινε επαρκή. Κάποιος τον σχεδίασε. Κάποιος τον έχτισε. Έστω κι αν ήταν ατζαμής. Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους κάποιους, θα υπάρξει Κάποιος, υπεύθυνος ή από τύχη ή από θαύμα ζούμε;.

Γιατί ναι, η ζωή είναι από μόνη της ένα θαύμα. Αλλά είναι ανάγκη να είναι καθημερινά αιωρούμενη και μετέωρη;. Βασισμένη στις μπύρες, τα κονέ ή την ευσυνειδησία ενός χτίστη;.

Να καταργηθούν τα θαύματα!. Γιατί αν η επιβίωση, εναπόκειται στη διαρκή επίκλησή τους, τότε η ασυδοσία θα γιορτάζει καθημερινά.

Exit mobile version