Site icon Santonews

«Όταν έχεις μια σφραγίδα, είναι ανήθικο να κάνεις πολιτική σε βάρος ηλικιωμένων»

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κυκλάδων & Επάρχου Θήρας,  Χαράλαμπου Δαρζέντα, στον διευθυντή του Πτωχοκομείου Θήρας

 

 

 

  “Με έκπληξή μου διαπιστώνω να συνεχίζεται δι’ επιστολών η επίθεση κατά της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου και εμού προσωπικά από τον διευθυντή του Πτωχοκομείου Θήρας Εμμανουήλ Λειβαδάρο.

 

 

  Με βαρύγδουπες εκφράσεις και ηθικοπλαστικά κηρύγματα που φανερώνουν την εμπάθεια αλλά και την άγνοια του γράφοντος τις επιστολές –  που προφανέστατα δεν είναι ο κ. Λειβαδάρος –  επιχειρούν να κρύψουν την σκοπιμότητα πίσω από την προσπάθειά τους να προσδώσουν στην Περιφερειακή Αρχή μειωμένα κοινωνικά αντανακλαστικά.

 

 

  Την επίδειξη δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας, όταν αυτό που κάνει με τις επιστολές είναι πολιτική, να την κρατήσει ο κ. Λειβαδάρος για τον εαυτό του. Είναι τουλάχιστον ανήθικο να εκμεταλλεύονται κάποιοι ηλικιωμένους, αναξιοπαθούντες, τα μέλη του δ.σ. του Πτωχοκομείου, τον παραιτηθέντα Μητροπολίτη μας κκ Επιφάνειο και τον σημερινό τοποτηρητή της Μητροπόλεώς μας κκ  Δωρόθεο, για να παίξουν πάνω τους πολιτικό παιχνίδι.

 

 

  Ο κ. Λειβαδάρος, θα έπρεπε εκ της θέσεως και του ρόλου του να γνωρίζει ότι  καμία υποχρέωση δεν είχε η Περιφέρεια να στείλει υγειονομικό υλικό στο Πτωχοκομείο Θήρας. Και όμως το έκανε.

 

 

  Όταν παίρνεις κάτι, από κάποιον που δεν είναι υποχρεωμένος να στο δώσει, δεν σχολιάζεις αν είναι λίγο ή πολύ, μεγάλο ή μικρό. Λες απλά «ευχαριστώ». Η δική μου παιδεία, αυτό λέει.  Το «ευχαριστώ», ας γίνει και σε σας γνωστή λέξη.

 

 

Από εκεί και πέρα, όταν έχεις μια σφραγίδα, δεν κάνεις πολιτική. Με τις συκοφαντικές επιστολές του ο κ. Λειβαδάρος κάνει πολιτική. Βγάζει απωθημένα. Γνωριζόμαστε όλοι σε αυτόν τον τόπο. Του συστήνω λοιπόν να περιοριστεί στο ρόλο του, που είναι σημαντικός, αντί να συκοφαντεί την Περιφέρεια.

 

 

  Εγώ ο ίδιος έχω μιλήσει μαζί του για το θέμα που αναδεικνύει μέσα από τις επιστολές του, αλλά σκοπίμως το αποκρύπτει.

Αποκρύπτει ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί εκ του νόμου να ενισχύσει μη πιστοποιημένες δομές όπως είναι το Πτωχοκομείο Θήρας.

Αποκρύπτει ότι η Περιφέρεια έχει προτείνει αρμοδίως την μετατροπή του Πτωχοκομείου σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Αποκρύπτει ότι η Περιφέρεια, από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί το ΚΗΦΗ και θα πιστοποιηθεί, θα συνεισφέρει και οικονομικά για τη στήριξή του, όπως κάνει σε όλα τα νησιά που διαθέτουν πιστοποιημένες δομές.

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο κ. Λειβαδάρος, αλλά προτιμά να προσποιείται άγνοια και να εκτίθεται, βγάζοντας όλη την εμπάθειά του κατά της Περιφερειακής Αρχής, του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου και εμού προσωπικά. Η προσπάθεια συκοφάντησης της Περιφερειακής Αρχής, όποιες σκοπιμότητες και αν εξυπηρετεί, θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό.

Οι νησιώτες γνωρίζουν την αλήθεια.  Η αλήθεια είναι ότι η  Περιφέρεια φροντίζει τους ηλικιωμένους με έργα και όχι ανέξοδα, με κούφια λόγια και υποκριτικά, ηθικοπλαστικά κηρύγματα. Η λέξη «αγάπη» για τον συνάνθρωπο για μας υπήρξε ανέκαθεν βασικό κίνητρο εμπλοκής μας στα κοινά πράγματα. Άλλοι την ανακάλυψαν όψιμα. Καιρός να ανακαλύψουν και τη λέξη «ευχαριστώ».

 

Exit mobile version