Site icon Santonews

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΡΙΑ Η ΛΕΝΑ ΜΠΟΡΜΠΟΥΔΑΚΗ

 

Με μια λιτή επιστολή προς τους εργαζόμενους, αποχαιρέτησε τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, ο κ. Νίκος Διαμαντόπουλος. “Για μένα ήταν τιμή που διοίκησα το Νοσοκομείο και συνεργάστηκα με εσάς”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο -τέως πλέον- Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΑΕΜΥ για να προσθέσει, σε άλλο σημείο: “Όλες οι ενέργειες που έκανα αυτούς τους έντεκα μήνες έγιναν με κύριο και μοναδικό γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, πάντα όμως με σεβασμό απέναντι στους εργαζόμενους στο Γ.Ν Θήρας. Μην ξεχνάτε ότι το νοσοκομείο δεν είναι η κτιριακή υποδομή, αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό“.

Υπενθυμίζεται πως η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας έχει ανακοινώσει ήδη έκτακτη Γενική Συνέλευση για της 7 Νοεμβρίου με θέματα :  “1. Παραίτηση του Εντεταλμένου Συμβούλου του ΔΣ, αρμόδιου για θέματα του
Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και αποδοχή της παραίτησής του.
2. Ορισμός Μεταβατικού Εντεταλμένου Συμβούλου του ΔΣ για θέματα του
Γενικού Νοσοκομείου Θήρας,  ο οποίος θα εκτελεί και χρέη μεταβατικού Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και καθορισμός της θητείας αυτού, σύμφωνα με το άρθρο 20 κ. επ. του ν.4735/2020 (Α’197) και τον Ν. 4972/2022″.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότερη Αντικαταστάτρια, φέρεται να είναι η κ. Λένα Μπορμπουδάκη, Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Κρήτης) μέχρι περίπου τα μέσα Αυγούστου. Είναι σύμφωνα με το αναρτημένο στο Facebook προφίλ της, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Ενδιαφέρον έχει επίσης, πως σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου της μεγαλονήσου, βρίσκεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη.

H NeaKriti παραθέτει αιχμηρή δήλωσή της (20/10/2022), στην οποία αναφέρει τα εξής: “Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την υπογραφή σύμβασης, ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό και την κτιριακή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της χώρας μας, με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ Αθλητισμού, προχωρήσατε σε ανακοίνωσή σας, χωρίς χαρτοφυλάκιο για θέματα υγείας, αποδίδοντας σε λάθος διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης, τα έργα που αναφέρετε για την υγεία στην Κρήτη.

Όταν κ. Υφυπουργέ δουλέψαμε 3 ολόκληρα χρόνια (9/2019-8/2022), στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης γι αυτά τα έργα και άλλα τόσα, που παραδόθηκαν και παραδίδονται, εσείς και οι ευνοούμενοί σας, δεν είχατε χρόνο να συνεργαστείτε μαζί μας.

Δεν είχατε χρόνο διότι οι επιστολές που στέλνατε εναντίον μου και τα τηλεφωνήματα που πραγματοποιούσατε ζητώντας την αποπομπή μου, δε σας άφησαν περιθώριο συνεργασίας και φυσικά ορθής ενημέρωσης για τα έργα που γίνονταν από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Μόνο που τα έργα που επικαλείστε κ. Υφυπουργέ τα έχει διασφαλίσει η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με το Υπουργείο Υγείας, πριν καν έρθει ως Υποδιοικητής ο χρήσιμος για εσάς κ. Παπαβασιλείου”.

 

Exit mobile version