ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ IMIC 2017

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ”

 

 

 

 

Εντυπωσιακή η δυναμική του τουρισμού

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Σαντορίνη οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του 13ου Συνεδρίου IMIC της Ηλιότοπος Συνέδρια που πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Οκτωβρίου 2017 με θέμα “Τουρισμός: Τάσεις, Προοπτικές και Επιπτώσεις στις Επιχειρήσεις και τους Προορισμούς”, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι.

Το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου είναι ότι η δυναμική του τουρισμού και της τουριστικής ανάπτυξης, παραμένει εντυπωσιακή και τα οφέλη του τομέα για επιχειρήσεις,  εργαζόμενους και προορισμούς εξαρτώνται από την συστηματική συνέργεια της επιστημονικής κοινότητας, των επιχειρηματιών και των τοπικών κοινοτήτων.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 150 σύνεδροι, από 14 χώρες και παρουσιάστηκαν 70 επιστημονικές εργασίες σε 18 ενότητες, σε δύο παράλληλες αίθουσες, στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου.

Το πρόγραμμα του ΙΜΙC 2017, περιελάμβανε Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα “Διαχείριση Προορισμών” με συντονίστρια την έμπειρη δημοσιογράφο τουρισμού, Ντέππυ Χιωτοπούλου και ομιλητές τους κ.κ. Πάρι Τσάρτα, Καθηγητή του Χαροκόποιου Πανεπιστημίου και Ανδρέα Παπαθεοδώρου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδροι του Συνεδρίου, Harald Pechlaner, Καθηγητή του Catholic University of Eichstätt-Ingolstadt της Γερμανίας, David Airey, Ομότιμο Καθηγητή του Surrey University της Αγγλίας, Νίκο Ζώρζο, Δήμαρχο Θήρας, Μανώλη Καραμολέγκο, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης και Γιάννη Σπιλάνη, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το συνέδριο οργανώθηκε με την επιστημονική συνεργασία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του Ball State University/Management Department της Αμερικής και του South Australia University και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

H Google στήριξε ενεργά το φετινό συνέδριο και οργάνωσε στο πλαίσιο του συνεδρίου δωρεάν σεμινάριο της πρωτοβουλίας της Grow Greek Tourism Online για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στον τουρισμό όπου παρουσιάστηκαν τάσεις αναζήτησης για τη Σαντορίνη ως προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και εργαλεία και πρακτικές αξιοποίησης του διαδικτύου. Το σεμινάριο το πέρα από τους συνέδρους το παρακολούθησε μεγάλος αριθμός επαγγελματιών του τουρισμού της Σαντορίνης.

Το πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online στη Σαντορίνη συνεχίζεται έως τα τέλη του Νοεμβρίου και όποια τουριστική επιχείρηση ενδιαφέρεται μπορεί να εγγραφεί εδώ

Στο κλείσιμο του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιλεγμένα κρασιά της Σαντορίνης των οινοποιείων και να γνωρίσουν τους εκπροσώπους των οινοποιείων: Αρτέμη Καραμολέγκου, Κάναβα Ρούσσου, Santowines και Χατζηδάκη.

Πολύτιμη και καθοριστική για την επιτυχία του συνεδρίου η συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που ήταν συνδιοργανωτής όπως επίσης των χορηγών, της Google και των: Aegean Airlines, Έκθεση IMEX, 100% Hotel Show, Επιμελητήριο Κυκλάδων και Aegean Cuisine, Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Δάφνη, EShop του Santorini.net, των ξενοδοχείων Meltemi Hotels and Resorts, White Hotels Collection, Aressana Spa Hotel and Suites και Ηλιότοπος.

Δικτυακός τόπος συνεδρίου: http://imic2017.conferences.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *