Site icon Santonews

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΑΛΛΑ…. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΆΙΛΑ

 

 

 

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

“Στην εφημερίδα «Ο ΛΟΓΟΣ των Κυκλάδων», και στην στήλη «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» που με τόση επιτυχία συνδέει το παρελθόν με το παρόν , διάβασα ότι Δέκα χρόνια πριν, ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Συρμαλένιος, ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδο της «Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας», της οποίας ήταν επικεφαλής, στις εκλογές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ασκώντας αυστηρή κριτική στην απερχόμενη Νομαρχιακή Αρχή λέγοντας ότι :¨δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο της ούτε στάθηκε στο ύψος της και στις ανάγκες των καιρών για τις Κυκλάδες¨.

Όπως όμως συμβαίνει, όλα τριγύρω αλλάζουνε, και ο κος Συρμαλένιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, καλείται να ανταποκριθεί στο ρόλο του, να σταθεί στο ύψος του, και να υπερασπιστεί τις ανάγκες των Κυκλάδων που τον εξέλεξαν και τον έστειλαν στη βουλή για να τις εκπροσωπήσει.!!?

Όμως, ενώ ο ρόλος του παραμένει ο ίδιος και σαν επαγγελματικό στέλεχος υπακούει, όπως τότε και τώρα, στις εντολές των αφεντικών του, από… πολιτικό ύψος, φαντάζει νάνος για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των νησιών μας. Ας θυμηθούμε λοιπόν τι είχαμε επιτύχει εμείς ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πριν 10 χρόνια για τις Κυκλάδες, και που τις έφτασε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ψήφο και του Κου Συρμαλένιου αλλά και των άλλων δύο βουλευτών Συρίγου και Μανιού.

Πριν 10 χρόνια: – Μειωμένος Φ.Π.Α. για όλα τα νησιά μας

Aποκεντρωμένες και στελεχωμένες υπηρεσίες στα νησιά

– Τρία πλοία που εκτελούσαν ενδοεπικοινωνία.

– Εκατοντάδες έργα που αναβάθμισαν τη ζωή των Κυκλαδιτών

Μετά 10 χρόνια – Αύξηση του Φ.Π.Α. κατά 8% [από 16% στο 24%]

Τελικά πραγματικά, όλα τριγύρω αλλάζουνε!!. Γιατί, και η Κυβέρνηση άλλαξε, και οι Υπουργοί αλλάξανε , και ο Κος Συρμαλένιος από Ν.Σ. Κατήγορος, έγινε βουλευτής Συνήγορος , όμως δεν έμειναν όλα τα ίδια τουλάχιστον σε ότι αφορά τις Κυκλάδες, για τις οποίες όλα αλλάξανε προς το χειρότερο και τις οποίες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέρα με την ημέρα τις βουλιάζει.

Σύρος 21/5/2016

Μπάιλας Δημήτρης

π. Νομάρχης Κυκλάδων

Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης”.

Exit mobile version