Site icon Santonews

“ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝ ΙΟ

 

 

“Προς

Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και ΈπαρχοΘήρας

κ. Γεώργιο Λεονταρίτη

Μετά από υπόδειξη επαγγελματιών τουρισμού, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά το δρόμο προς το λιμάνι του Αθηνιού, σε κάποια από τις πρώτες στροφές του , έχει υποστεί καθίζηση και είναι άκρως επικίνδυνη . Δεδομένου ότι ο μοναδικός δρόμος που εξυπηρετεί το λιμάνι και από αυτό διέρχονται νταλίκες, τουριστικά λεωφορεία , λεωφορεία ΚΤΕΛ, φορτηγά , Μini Bus και Ι.Χ , επιβάλλεται άμεσα η αποκατάσταση του προβλήματος. Εν όψει δε της νέας τουριστικής περιόδου που τα οχήματα αυξάνονται και πρέπει να διέρχονται με πλήρη ασφάλεια.

Κλιμάκιο της παράταξής μας σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το σημείο και διαπίστωσε ότι το σημείο των ρωγμών έχει καλυφθεί πρόχειρα με τσιμεντόλασπη , γεγονός που δίνει την εντύπωση στους οδηγούς , ντόπιους και επισκέπτες , ότι η ζημιά έχει αποκατασταθεί και δεν υφίσταται πρόβλημα, ενώ στην πραγματικότητα ο κίνδυνος παραμένει.

Επίσης, ορατά είναι και σημεία των πρανών που είναι έτοιμα να αποκολληθούν. Τέλος, και τα ελάχιστα σημεία που έχουν προστατευθεί με πλέγματα λόγω της μη συντήρησής τους, έχουν απολέσει την αντοχή τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται . Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι…

Άμεσα, οι τεχνικές υπηρεσίες Επαρχείου και Περιφέρειας, να επιληφθούν και να γνωμοδοτήσουν επίσημα αν όντως υπάρχει επικινδυνότητα και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα , προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Να, γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση, επανειλημμένως προτείνει στα Περιφερειακά Συμβούλια , την ανάγκη θωράκισης των νησιών μας με έργα αντιπλημμυρικά , αντιπυρικά και αντισεισμικά . Βέβαια, οι δαπάνες αυτές θεωρούνται μη επιλέξιμες για την Ευρωπαική Ένωση και δυστυχώς αυτή η πολιτική υλοποιείται από Κυβέρνηση, Περιφέρειες και Δήμους, με αποτέλεσμα τα νησιά μας και οι νησιώτες να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή , από τα φυσικά φαινόμενα και σε πολλές περιπτώσεις να θρηνούμε και θύματα.-

Σαντορίνη , 05/04 /2019 Για τη Λαική Συσπείρωση Νοτ. Αιγαίου

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ”

Exit mobile version