Site icon Santonews

OI ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

 

 

“Αφορμή για την σύνταξη της επιστολής μας είναι η από τις 18/10/2021 συνένωση των δύο (2) τμημάτων της τρίτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καρτεράδου Θήρας βάσει του άρθρου 50 του ν.4962/2020.

Η διαδικασία ενεργοποιήθηκε αυτόματα, 5 εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων, λόγω μετεγγραφών τεσσάρων μαθητών σε άλλα σχολεία. Από πέρυσι, ο ελάχιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα έχει οριστεί σε 15 και «πέσαμε» κάτω από αυτόν. Η νέα ενιαία τάξη έχει πλέον 25 μαθήτριες και μαθητές – που (υποτίθεται ότι) είναι και το ανώτατο όριο που επιτρέπει ο νόμος.

 

 

  Το αριθμητικό όριο των 15 μαθητών και το μέγιστο των 25 είναι τα μόνα κριτήρια που φαίνεται να ενδιαφέρουν τον νόμο για μια τέτοια αλλαγή οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην σχολική χρονιά.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι αριθμοί.

Ο νόμος φαίνεται ότι δίνει σημασία μόνο στους αριθμούς.

Για εμάς, όμως, σημασία έχουν τα παιδιά μας και η εκπαίδευσή τους.

Κλείνοντας, καθώς μαζί με πολλούς γονείς στην χώρα οφείλουμε να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση, αναρωτιόμαστε: ποια παιδαγωγική ανάγκη οδηγεί στην συνένωση σχολικών τμημάτων και πώς αυτό θα βελτιώσει την εκπαιδευτική διαδικασία;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τούτος είναι ο κοινός μας στόχος και ο λόγος ύπαρξης των Διευθύνσεων και του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα τις απαντήσεις σας επί του θέματος. Ευελπιστούμε στην επανεξέταση του ζητήματος και στην αναστολή εφαρμογής της συγχώνευσης.

 

 

Με εκτίμηση,

Οι γονείς της τρίτης τάξης και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καρτεράδου Θήρας”.

Exit mobile version