Site icon Santonews

Οι ευχές και η συνάντηση με τον Τέταρτο Μάγο

Από τον Λάμπρο Βαζαίο

 

 

 

 

 

“*Στο φετεινό γιορταστικό σχόλιο μόνο αθλιότητες, πόλεμοι, συμφορές και εγκλήματα ψάχνουνε να τρυπώσουν. Εδώ και πολλά χρόνια η «συνάντηση» με τον Τέταρτο Μάγο βοηθάει να ελαφρώσει η ψυχή όσων τον περιμένουμε τέτοιες μέρες! Είναι ευαίσθητος ο φίλος μας χωρίς να πάψει να είναι επίμονος και πεισματάρης. Υπαινικτικά όπως το συνηθίζει, ζήτησε να ξαναδεί το περσυνό κείμενο. Ζήτησε όμως να το «επικαιροποιήσουμε», προσθέτοντας την άποψη του για τον όρο σχετλιαστικά (!) (μισοχαμογελώντας για το καθαρευουσιάνικο!). Κάπως έτσι λένε, είπε χαμογελώντας τώρα, τις αναθεωρήσεις κειμένων και καταστάσεων, με την «πέτσινη» προφορά τους, οι «Αριστοι» που μας γεμίσανε αρλούμπες!

Οι ευχές κάθε χρόνο, ο τρόπος και η προσπάθεια για κάτι πρωτότυπο η αισθητικά διαφορετικό είναι τελικά βάσανο για πολλούς η κάποιους μόνο (όπως θέλετε πείτε το). Για τους δικούς μου φίλους, δεν είχα ποτέ δυσκολία. Από πολλά χρόνια ένας παλιός, πολύ παλιός σοφός, σίγουρα καλός και πιο σίγουρα, ανήσυχος και ζωντανός Άρχοντας της Ανατολής (από αυτούς που μένουν πάντα νέοι και όμορφοι!), έλυσε το πρόβλημα! Δεν μας είπε το όνομα του, δεν χρειαζόταν και δεν φάνηκε να έχει κάτι άλλο στο νου του από το ταξίδι που αρχίζει, το ταξίδι που δεν πρέπει ποτέ να τελειώσει! Φαντάζομαι πως καταλάβατε για ποιόν μιλώ! Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο Τέταρτος Μάγος βρίσκει τρόπο να παραγγείλει σε όσους τον περιμένουν πως ….έρχεται! Ο Μελχιόρ, ο Βαλτάσαρ και ο Γασπάρ, οι φίλοι που μαζί ξεκίνησαν εκείνο το ταξίδι για την Βηθλεέμ, είχαν βαρεθεί από τότε να τον περιμένουν. Έδωσαν τα δώρα τους, προσκύνησαν το βρέφος που έμαθαν πως ήταν ο Γιος του Θεού και αποχαιρετώντας το Αστέρι που τους οδήγησε γύρισαν πίσω για να ξεχαστούν ( ή για να θυμόμαστε μόνο τα ονόματα τους!).

Για τον Τέταρτο που μαζί ξεκίνησαν και πολύ τον αγαπούσαν, έλεγαν σε όσους ρωτούσαν, πως έχασε τον δρόμο! Αυτό ήταν; Τι έγινε μετά ο «Τέταρτος» που δεν ήθελε να έχει δικό του ξεχωριστό όνομα; Στο ερώτημα πήρα κάποτε απάντηση, όχι ακριβώς απάντηση αλλά κάτι που της έμοιαζε. Πήρε λοιπόν ο Τέταρτος τους δρόμους του Κόσμου και πολεμάει να δώσει ελπίδες λύσης για όσα βασανίζουν τους ανθρώπους. Άλλοτε κάτι πετυχαίνει, άλλοτε όχι. Τις μέρες αυτές κάθε χρόνο συναντιόμαστε….(μην χαμογελάτε!). Τα λέμε οι δυό μας, πριν ξαναφύγει για τα περίχωρα της Βηθλεέμ, εκεί που θα σταματήσει για λίγο πριν αποφασίσει, όπως κάνει 2023 χρόνια, να μην πάει στο Σπήλαιο και να διαδώσει πάλι πως έχασε τον δρόμο για να ξαναφύγει στους δρόμους του Κόσμου και των Ανθρώπων! Φέτος μου άφησε να καταλάβω πάλι , πως πηγαίνει να βρει έναν-έναν τους «μυστικούς», τους αποστρατευμένους πια, φύλακες του Κόσμου.

Περισσέψανε στον Κόσμο η διαφθορά, η μανία για εξουσία, η υποκρισία, το ψέμα, το έγκλημα! Από τους «ωτακουστές του Ιέρωνα» μέχρι τις χαώδεις και ανεξέλεγκτες σημερινές υποκλοπές, μία ανάσα τελικά ο δρόμος! Η επιβαλλόμενη «μη παιδεία» φτιάχνει φοβισμένα, βίαια και απροσανατόλιστα παιδιά. Υποθηκεύονται σκληρά από τις εξουσίες οι γενιές που δεν μπορούν να ξεφύγουν από το 80% του κοινωνικού λογαριασμού. Η κοινωνία του 20% («κυβερνά» μόνο το 2% μην το ξεχνάμε) αυτονομείται σε περίκλειστο χώρο με κάθε λογής Securities και μιλά την δική της παγκόσμια γλώσσα. Η ξεχασμένη Εσπεράντο πήρε εκδίκηση! Οι «Κυβερνητικές ομάδες», κλεισμένες στα «Μέγαρα» τους, καταργήσανε τα προσχήματα και κυβερνούν με λίγα «άξια «άριστα»(!) επιτελικά χέρια» που δεν τα ξέρει κανείς, που δεν τα εκλέγει κανένας, που δεν λογοδοτούν πουθενά, παρά μόνο στα Ιερατεία των συμφερόντων, με την ξεδιάντροπα φανερή πια ΕΞΟΥΣΙΑ τους!

Δύο πόλεμοι επίσημα γνωστοί και άλλοι «άγνωστοι» αλλά εξ ίσου φρικτοί βασανίζουν τον Πλανήτη. Τα φτωχά και πεινασμένα παιδιά της Παλαιστίνης γίνανε «μάρκες» θανάτου στις ρουλέτες των καζίνων των μεγάλων συμφερόντων. Έγκλημα τούτο σαν του Ηρώδη, που πριν 2024 χρόνια έσφαξε τα 14.000 νήπια, εκεί στην ίδια γειτονιά της Γης! Στην Παλαιστίνη που γέννησε τις θρησκείες με τον ένα θεό περίσσεψε η φρίκη!

Πιο βόρεια στην Ουκρανία ο πόλεμος ανεβάζει μονόπρακτα θλιβερά, που μόνο οι ψυχές των παλιών μελαγχολικών Ρώσσων ποιητών και γραφιάδων μπορούσαν να ταιριάσουν και να ανεβάσουν σε σκηνές θεάτρων γκρεμισμένων τώρα από τις βόμβες των σιωπηλών Drones που τα πουλάνε Τούρκοι και Πέρσες μεταπράτες!

Λέτε να καταφέρουν κάτι καλό …. οι Φύλακες και ο Τέταρτος Μάγος που ειδοποιεί πως μας στέλνει την ευχή του!

Από εμένα πάντως και την οικογένεια μου με Αγάπη ……

Λ.Βαζαίος”.

Exit mobile version