Site icon Santonews

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΥΤΕΣ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ

 

 

  Υποβρύχιος καθαρισμός στον Όρμο Αμμουδίου και βυθού παραλίας Περίσσας

 

” Διανύοντας μια εποχή που φαινομενικά η τουριστική ύφεση δίνει χώρο στην περιβαλλοντική συντήρηση, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις και προγράμματα που θα μας δώσουν χρήσιμα στοιχεία κατά την εξέλιξη αυτής της μεγάλης αλλαγής. Από τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν μας δίνεται η δυνατότητα μελέτης των συγκριτικών από τη βάση δεδομένων, στην κατεύθυνση διαμόρφωσης προτάσεων που θα αφορούν στη θαλάσσια περιβαλλοντική προστασία και συντήρηση.

 

 

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Dive In Action στα πλαίσια των προγραμματισμένων υποβρύχιων καθαρισμών στη Σαντορίνη που εντάσσονται στο πρόγραμμα Vivid Blue για το 2020 και παράλληλης συμμετοχής στο πρόγραμμα “Ελλάδα, χωρίς πλαστικά μιας χρήσης”, θα πραγματοποιήσει στις 25 και 27 Σεπτεμβρίου 2 υποβρύχιους καθαρισμούς.

 

 

– Την Παρασκευή 25 στον όρμο του Αμμουδίου και

– Την Κυριακή 27 στην παράλια της Περίσσας.

 

 

Στη δράση θα συμμετάσχουν πιστοποιημένοι δύτες μέλη της Οργάνωσης με σχετική εμπειρία σε υποβρύχιους καθαρισμούς και γνωστές των βυθών των περιοχών που θα γίνουν οι δράσεις και 3 μέλη υποστήριξη επιφάνειας. Για τη δράση έχει αποσταλεί πρόσκληση συμμετοχής μόνο με πιστοποιημένους δύτες προς τα καταδυτικά κέντρα του νησιού.

 

 

Θα γίνει ενημέρωση στους εθελοντές δύτες πάνω σε θαλάσσια περιβαλλοντικά ζητήματα και τον τρόπο δράσης στον υποβρύχιο καθαρισμό. Θα πραγματοποιηθεί 1 κατάδυση διάρκειας 45 – 50 λεπτά. Στους καθαρισμούς χρησιμοποιούνται από την οργάνωση επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, γάντια σάκοι και όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός με γνώμονα την ασφάλεια και περιβαλλοντική συντήρηση.

 

– Μετά τον καθαρισμό θα γίνει καταμέτρηση καταγραφή και διαχωρισμός των σκουπιδιών και θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Ανακύκλωσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση”.

Exit mobile version