ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

 

 

Υποβρύχιος καθαρισμός στον όρμο Ταξιάρχη στη Νέα Καμένη

– Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρόκληση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, πρώτιστος ενεργοποιώντας την ατομική μας ευθύνη.

Ελπίζοντας ότι συμβάλλουμε καθοριστικά στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί θέτοντας όλες μας τις δυνάμεις σε δράση.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου καθαρίζουμε τον βυθό στον όρμο Ταξιάρχη στο Ηφαίστειο της Σαντορίνης και απομακρύνουμε τα σκουπίδια χωρίς να σταθμεύσουν ούτε λεπτό στο νησί, χρησιμοποιώντας την μέθοδο του διαχωρισμού και καταγραφής τους.

Ομάδες εκπαιδευμένων δυτών με τη συμμετοχή καταδυτικών κέντρων της Σαντορίνης και την περιβαλλοντική ομάδα “Dive In Action” από τις 9.00 το πρωί του Σαββάτου επιθεωρούν και ανασύρουν απορρίμματα που επιβαρύνουν άμεσα το περιβάλλον. Στόχος είναι τα ιδιαίτερα επιβλαβή πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα αντικείμενα, προϊόντα ατομικής και επαγγελματικής χρήσης.

Η προγραμματισμένη δράση υλοποιείται με τη συνδρομή του σκάφους “Τυφώνας” του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το μοναδικό σύγχρονο πλοίο το οποίο προσεγγίζει δυσπρόσιτους όρμους και ακτές μεταφορτώνοντας στο κατάστρωμα του τα απορρίμματα τα οποία καταγράφονται, διαχωρίζονται πλήρως σε ανακυκλώσιμα είδη και απομακρύνονται.

Τη δράση στηρίζουν έμπρακτα, η Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης με τη συνδρομή σκάφους που θα μεταφέρει τις ομάδες στο Ηφαίστειο και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη με το πλοίο “Τυφώνας” για την απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Η δράση εντάσσεται στο ελπιδοφόρο πρόγραμμα “Sea Change Greek Islands” με εκπροσώπηση του πρεσβευτή του προγράμματος στη Σαντορίνη, την περιβαλλοντική οργάνωση Dive In ActionSantorini Active Volcanic Environment, την συνεργασία του Συλλόγου για την Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Σαντορίνης “Θηραϊκή Θάλασσα” και την αρωγή του Λιμεναρχείου Θήρας στο πλαίσιο εορτασμού του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών της HELMEPA.

  • Ανακυκλώνω όταν έχω τη δυνατότητα στον τόπο μου. Κόβω το δαχτυλίδι από τα πλαστικά μπουκάλια.

  • Διοργανώνω και συμμετέχω σε παράκτιους / υποθαλάσσιους καθαρισμούς..

Δωρητής: Κοινωφελές ‘Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη

www.aclcf.org, https://www.facebook.com/ACLCF/.

#aclcf # single_use_plastic_free

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *