ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

 

“Το ΔΣ του Συλλόγου ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ  εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας. Οι εργαζόμενοι στο τουρισμό σηκώνουν πραγματικά στις πλάτες τους το τουριστικό «θαύμα» για το οποίο πολλοί είναι περήφανοι. Παρά την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας, ο κλάδος του τουρισμού είχε ανάπτυξη, η θέση των εργαζομένων όμως στον τουρισμό χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο.

Χαιρετίζουμε τη δημιουργία συνδικάτου εργαζομένων στον τουρισμό και στεκόμαστε δίπλα του στην προσπάθεια εξεύρεσης έδρας από το Δήμο, πράγμα που αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επαναλειτουργία του γραφείου της Επιθεώρησης Εργασίας, στελεχωμένου με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων στη Σαντορίνη και τα γύρω νησιά. Είναι απαράδεκτο σε έναν χώρο με χιλιάδες επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, με τις παραβιάσεις σε ωράρια, ρεπό, μισθούς κλπ να είναι ο κανόνας, να μην υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος και η παραμικρή προστασία από το κράτος.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο αίτημα για να βρεθεί, με την εμπλοκή όλων των αρμόδιων φορέων από υπουργεία και τοπική διοίκηση, λύση στο τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι στη Σαντορίνη. Από κοινού με την οργάνωσή μας στα σωματεία μας να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαμονής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *