“ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ· ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ”

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ “VOGUE”

 

 

 

 

santorini_vogueΜάλλον η “VOGUE”, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Από τη στιγμή που το “ενδύομαι” αποτελεί διακριτό κομμάτι της πολιτισμικής παρακαταθήκης, το διεθνές περιοδικό, είναι η βίβλος του. Για νεόπλουτους, ψωνισμένους, αφόρητα νάρκισσους ίσως, αλλά πάντως δείκτης μιας εποχής. Στο πρόσφατο αφιέρωμά του το περιοδικό, αναφέρθηκε στην “άλλη Σαντορίνη”. Εκείνη που ανταποκρίνεται στο καλό γούστο – φυσικά · όπως εκείνο το ορίζει.

Ο τυπικός ταξιδιώτης, έχει πιθανώς μια εικόνα καρτ-ποστάλ της Σαντορίνης στο μυαλό του. Είναι ένα σκηνικό γεμάτο με γαλάζιους τρούλους, σπίτια φωλιασμένασε απόκρημνες πλαγιές, βραχώδεις παραλίες και ρομαντικά, αμυδρά φωτισμένο εστιατόρια με θέα το Αιγαίο. Και είναι αληθινή, αυτή η αγαπημένη τουριστική εκδοχή”, γράφει η συντάκτρια Brooke Bobb. Η ίδια όμως προτιμά να αναφερθεί στην κοσμοπολίτικη αύρα του νησιού. Αυτήν που έχει τις αντένες της στραμμένες, σε ότι σύγχρονο κυριαρχεί. Είτε πρόκειται για μόδα, είτε για γαστρονομία, ή ακόμα και σε αυτούς που διασπάται το βλέμμα τους. Μία στην απαστράπτουσα βιτρίνα , με Givenchy , Thom Μπράουν, και Comme des Garçons στις προθήκες και μια στη μεγαλειώδη κορύφωση της ημέρας.

Με οδηγό την κ. Μαρία Νικολοπούλου παρουσιάζει “μια διαφορετική Σαντορίνη, όπου υπογραμμίζονται τα κρυμμένα διαμάντια αντί για τα κύρια αξιοθέατα. Ζει και εργάζεται στην περιοχή της Οίας, όπου διαθέτει μια καλά εξοπλισμένο, boutique που ονομάζεται Soho-Soho και είναι γεμάτη με ετικέτες σχεδιαστών”.

Αλλά, οι προτάσεις δεν περιορίζονται στα επώνυμα προϊόντα. Επεκετείνονται στα ίδιο επώνυμα καταστήματα. Τον “Κουκούμαβλο” για την σύγχρονη γασρονομική του άποψη. Το “Μελένιο” για την πρωινή ραστώνη. Το “Χασάπικο” για τις βραδινές του μουσικές. Το “Sea Side by Νotos” για τις γευστικές του παραστάσεις. Και βέβαια το Ακρωτήρι, επειδή “ουδέν καινόν υπό τον ήλιο”. Όσο για μπάνιο;. Κρατήστε το μυστικό. Τα “Μέσα Πηγάδια”. Μια δυσπρόσιτη, αλλά εμβληματική -για όσους την ξέρουν- παραλία του νησιού.

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *