Site icon Santonews

Οδηγός για να ταξιδέψετε στη Σαντορίνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΥ worldpackers ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

 

  ” Όταν κάποιος μιλά για «τα νησιά της Ελλάδας», μια από τις πρώτες εικόνες που έρχεται στο μυαλό είναι αυτού του τόπου, με τα χαρακτηριστικά λευκοβαμμένα σπίτια, τις μπλε στέγες και τους ανεμόμυλους, γράφει το Ισπανόφωνο worldpackers, δίνοντας συμβουλές για τις διακοπές στο νησί.

 

Σαντορίνη, Ελλάδα πρακτικές πληροφορίες

Αν και η Σαντορίνη αναφέρεται ως ένα μόνο νησί, στην πραγματικότητα υπάρχουν πέντε. Παλαιότερα ήταν ένα ενιαίο ηφαιστειακό νησί, αλλά μετά από μια τεράστια έκρηξη πριν από χιλιάδες χρόνια, αυτό το αρχιπέλαγος σχηματίστηκε πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος.

Δύο από αυτά κατοικούνται: η Θήρα , που είναι η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη, και η Θηρασιά , που έχει ένα μικρό χωριό 500 κατοίκων. Στο κέντρο βρίσκεται η Νέα Καμένη , που είναι η κορυφή του ηφαιστείου. Και συμπληρώνεται από δύο μικρές ακατοίκητες βραχονησίδες: την Παλαιά Καμένη και το Ασπρονήσι . Όλο το νερό ανάμεσά τους είναι η καλντέρα του ηφαιστείου που πλημμύρισε μετά την έκρηξη.

Πότε να πάτε

Εάν μπορείτε να επιλέξετε, η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη είναι από τον Απρίλιο έως τα μέσα Ιουνίου , όταν η θερμοκρασία είναι ευχάριστη, υπάρχει μικρή βροχή και όχι τόσος κόσμος.

Από τον Ιούνιο, η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και το καλοκαίρι σε αυτά τα νησιά είναι πραγματικά πολύ σκληρό, γεγονός που κάνει το περπάτημα όχι πολύ ευχάριστο. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας με τον περισσότερο τουρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από τη ζέστη, η πολυκοσμία κάνει την επίσκεψη πραγματικά συντριπτική και οι τιμές των πτήσεων και της διαμονής ανεβαίνουν στο μέγιστο.

Από τον Σεπτέμβριο η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και σιγά σιγά η αιχμή του τουρισμού (αν και να περιμένεις να βρίσκεις πάντα πολύ κόσμο). Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι επίσης καλοί μήνες για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη.

Ο Δεκέμβριος έως τον Μάρτιο είναι η «χαμηλή» περίοδος και η θερμοκρασία είναι δροσερή, αλλά είναι και η πιο βροχερή περίοδος. Το καλό είναι ότι οι τιμές είναι πιο προσιτές από τον υπόλοιπο χρόνο.

Τι να κάνετε στη Σαντορίνη, Ελλάδα

Πεζοπορία, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μεσαιωνικά ερείπια, αμπελώνες… για ένα τόσο συμπαγές αρχιπέλαγος, η Σαντορίνη έχει μια τεράστια ποικιλία δραστηριοτήτων για να σας διασκεδάσει, γι’ αυτό και είναι ένας τόσο διάσημος προορισμός.

Φηρά: η πόλη βάση της Σαντορίνης

Τα Φηρά είναι το μεγαλύτερο κέντρο και πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Εδώ θα φτάσετε και πιθανότατα θα μείνετε και εσείς. Τα πλακόστρωτα δρομάκια του είναι γεμάτα εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία και καταστήματα με σουβενίρ.

Οία: η πιο διάσημη πόλη

Η Οία είναι η πιο πολυφωτογραφημένη και πολυδιαφημισμένη πόλη της Σαντορίνης. Ναι, αυτή που είδατε σε χιλιάδες φωτογραφίες στο Instagram και σε προσφορές ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Τα ηλιοβασιλέματα από εδώ, με θέα στον κόλπο του Αμμούδι και τα τέλεια σπιτάκια χτισμένα στον ηφαιστειακό βράχο, θεωρούνται ευρέως από τα καλύτερα στον κόσμο, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε απόγευμα.

Η πιο διάσημη θέα είναι από το Κάστρο της Οίας , αλλά μπορείτε να φανταστείτε πόσοι άνθρωποι υπάρχουν. Αν θέλετε να βρείτε ένα καλό μέρος, φροντίστε να φτάσετε νωρίς.

 

Μέσα Γωνιά: αμπέλια στους πρόποδες του βουνού

Ονομάζεται και Επισκοπή Γωνιάς, είναι ένα χωριό στο εσωτερικό του νησιού, περιτριγυρισμένο από αμπέλια και στους πρόποδες του όρους Προφήτης Ηλίας, το ψηλότερο σημείο του νησιού και που έχει ένα μοναστήρι στην κορυφή που μπορείτε να επισκεφτείτε.

Είναι ένα ήσυχο μέρος που φημίζεται για την παραγωγή κρασιού του . Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε μια γευσιγνωσία, στην είσοδο της πόλης βρίσκεται το οινοποιείο Canava Roussos , το παλαιότερο της Σαντορίνης (1836).

Η εκκλησία της Παναγίας της Επισκοπής είναι το μεγάλο της σύμβολο, που χτίστηκε τον 11ο αιώνα και επέζησε από τον μεγάλο σεισμό του 1956 που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης.

Εμπορείο: αφήνοντας τα πιο κλασικά

Αν και όχι πολλά, υπάρχουν ακόμα μερικά μέρη στη Σαντορίνη που δεν κατακλύζονται από τουρίστες, ειδικά αν βρίσκεστε εκτός των μηνών της υψηλής περιόδου.

Το Εμπορειό, ο δεύτερος πολυπληθέστερος οικισμός της Θήρας, είναι μια πόλη της ενδοχώρας με μια μικρή οχυρωμένη ιστορική περιοχή από στενά λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια και εκκλησίες με γαλάζιους τρούλους, που χτίστηκαν επί Ενετοκρατίας τον 15ο αιώνα, καθώς και τον Πύργο. του Νημπορίου . Είναι ένα όμορφο μέρος για να περπατήσετε το ηλιοβασίλεμα, όταν οι τοίχοι είναι βαμμένοι κόκκινοι.

Πολύ λιγότερο φωτογραφημένο από την Οία, στα περίχωρα της πόλης υπάρχουν κάποιοι ανεμόμυλοι , κατασκευές που, αν και βρίσκονται σε πολλά μέρη της Ελλάδας, έχουν γίνει αντιπροσωπευτική εικόνα της Σαντορίνης.

Νέα Καμένη: αναρρίχηση στο ηφαίστειο

Από τη Θήρα μπορείτε να πάρετε ένα καραβάκι που σε 20 λεπτά θα σας αφήσει στην καρδιά της Σαντορίνης: το νησί της Νέας Καμένης, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πλημμυρισμένης καλντέρας.

Η αναρρίχηση στον κρατήρα που καπνίζει στην κορυφή του ηφαιστείου είναι μια αξέχαστη εμπειρία, περνώντας από καμινάδες που απελευθερώνουν θειούχο ατμό στην πορεία. Για να είναι όμως μια χαρούμενη ανάμνηση, βάλε ένα καλό αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου και φέρε πολύ νερό, γιατί δεν υπάρχει βλάστηση που να σε προστατεύει από τις ακτίνες. Είναι σαφές ότι δεν είναι καλή ιδέα ούτε να πλησιάσετε πολύ κοντά στον κρατήρα.

Για να μπείτε στη Νέα Καμένη θα πρέπει να πληρώσετε είσοδο 5 ευρώ .

Οι καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης

Α

 

Exit mobile version