Site icon Santonews

Ο ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΜΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΑΡΓΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΕΛΕΣ, ΣΤΙΒΑΡΑ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ

 

 

 

Δεν θέλω να εμπλέξω το ραδιοτηλεοπτικό μέσο που εργάζομαι, σε αυτό. Αλλά η Santonews, είναι αποκλειστικά δική μου. Την πληρώνω. Δεν με πληρώνει. Είναι ένα ακριβό κυνηγόσκυλο της επικαιρότητας. Μια πολυτελής πλην ακανθώδης, θέση κριτικής.

 

Σήμερα δέχτηκα, επίθεση από τον Δήμαρχο. Γιατί;. Επειδή επισήμανα ότι  η Πολιτεία, το αρμόδιο Υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας, έχουν ανακοινώσει παροτρύνσεις. Δηλαδή; Αναστέλλονται, οι μαζικές συναθροίσεις. Και τι δεν άκουσα!. Υπονόμευση. Μια μικρή εκδήλωση, με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων (πόσοι δηλαδή;. Τρεις;).

 

 

Για ένα πουκάμισο αδειανό. Για μιαν Ελένη;. Η πρωτοβουλία «Plastic Free Santorini”, είναι καλή. Πολύ καλή. Αλλά στη βάρδια της, έκατσε το δύσκολο. Γενικευμένα μέτρα παντού. Οδηγίες, που από το στάδιο της παρότρυνσης, περνούν στο επίπεδο της αυστηρότητας.

 

Όταν λοιπόν επισημαίνεις το αυτονόητο, δεν υπονομεύεις. Όταν το 2011-12, έβγαινα ο ταπεινός γραφιάς και αντιπάλευα, αυτούς που μιλούσαν για ψάρια που ξεβράζονται στο ηφαίστειο και για «κέικ που φουσκώνει», ήταν επειδή έκανα ρεπορτάζ.

 

Όταν πριν λίγο καιρό έγραφαν «Το ηφαίστειο βρυχάται» και πάλι έβγαινα μπροστά.  Ο Δήμος πάλι απών.

 

Όταν μιλούσαν για «Ύποπτο κρούσμα» κορωνοϊού στη Σαντορίνη, πάλι εγώ βγήκα Κύριε Δήμαρχε. Ο Δήμος, ήταν πάλι απών. Εντάξει, έκανε λέει μια συνάντηση στα Υπουργεία. Επικοινωνιακά, Νάδα. Τίποτα.

Όταν αποδελτιώνω, και δημοσιεύω εκατοντάδες επαινετικά δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου, όλοι αδιαφορούν (πλην των αναγνωστών).

 

Σήμερα, δεν χρειάστηκε να περιμένω πολύ. Επειδή, διαβάζω. Παρακολουθώ. Ενημερώνομαι. Ήξερα πως επίκεινται δραστικά μέτρα. Έκλεισαν τα Σχολεία. Η περιφέρεια, λέει πως ακόμα και τα Δημοτικά Συμβούλια (μπορώ να σας δώσω την ανακοίνωση) θα έπρεπε ίσως να ανασταλούν.

 

Δεν είναι φόβος. Δεν είναι πανικός. Είναι, απλή, κοινή λογική κύριε Σιγάλα. Τώρα αν 2-3 δεκάρικοι και μερικές φωτογραφίες με τον Υπουργό (άραγε τι θα λέει ο Κικίλιας, γι αυτό;) και τον εκπρόσωπο της Lidl, έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, από την απλή, στοιχειώδη προφύλαξη, τι να πω;.

 

Νίπτω τας χείρας μου. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 

ΥΓ. Ο προκάτοχός σας, μιλούσε για “εργολαβία κατασυκοφάντησης”. Άρα κάτι μοχθηρά καλό κάνω. Σαν τον Γκαϊ Φωκς ίσως. Ελπίζω μόνο, να μην έχω το τέλος του.

Exit mobile version