Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ Η ΥΨΟΦΟΒΙΑ

ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Seattle Pi

 

 

  siatl_kamariΔεν είναι η πρώτη φορά που ο σχεδόν κάθετος βράχος στην παραλία Καμαρίου, πάνω από τη λαξευμένη στην πέτρα αψίδα (καμάρα) θεωρείται ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία του κόσμου για… άλμα στο νερό. Η ηλεκτρονική εφημερίδα Seattle Pi, περιγράφει την εμπειρία του μάλλον υψοφοβικού συντάκτη της, ξεκινώντας από την εκθαμβωτική ομορφιά της περιοχής: “Η Σαντορίνη είναι ο απόλυτος προορισμός των ονείρων μας. Η αισθητική της πόλης είναι εκπληκτικά ευχάριστη στο μάτι, και τα απλόχωρα, καταγάλανα νερά με καλούσαν στην παραλία περίπου 100 φορές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της παραμονής μου”.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια: “Μία από αυτές τις φορές, ένας από τους ταξιδιάρηδες φίλους- σχετικά έμπειρος δύτης και προφανώς πολύ πιο γενναίος από εμένα – υποστήριξε ότι θα πρέπει όλοι να πάμε για ένα άλμα από τον κοντινό, ύψους 35-ποδών (περίπου 11 μέτρα) βράχο. Προφανώς η περιοχή είναι μεγάλη για άλμα από τους τεράστιους βράχους, επειδή το νερό είναι βαθύ”.

Η αντίδραση του συντάκτη;. “Δεν ήρθα στη Σαντορίνη για να σπάσω το λαιμό μου. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω”. Ανέβηκε όμως στο σημείο μαζί τους. Οπότε, μια φίλη που είχε γνωρίσει, εκεί, έθεσε το τελεσίγραφο. “Δεν θα πήγαινε πουθενά, μέχρι να πηδήξω στο κενό, μου είπε με χαμόγελο. Λοιπόν … το έκανα. Νόμιζα ότι η καρδιά μου επρόκειτο να πετάξει έξω από την κορυφή του κεφαλιού μου, και θα χτυπήσει πρώτη στο νερό. Ασφαλές, ασφαλές νερό. Ήμουν χαρούμενος που το έκανα. Αλλά ένα άλμα ήταν αρκετό!”.

siatl_kamari

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *