Ο Τουρισμός στις  Κυκλάδες των Ανθρώπων

του Αντώνη Γάκη 
 
 
 
 
  “Ο Τουρισμός δεν είναι μια απρόσωπη έννοια, δεν είναι μόνο ούτε κυρίως οι αριθμοί των επισκεπτών , τα εσοδα και οι πληρότητες.
 
 
  Ο Τουρισμός είναι οι άνθρωποι πίσω και πάνω από όλα .
Το ζεστό χαμόγελο που καλωσορίζει τον φιλοξενούμενο, η προθυμία να επεξηγήσεις και να παρουσιάσεις  τα μοναδικά και κρυφά Μονοπατια και αξιοθέατα που καταλήγουν σε ένα ξωκλήσι ή σε ένα πετρόχτιστο Καστέλι.
 
Είναι το χτύπημα στην πλάτη , το κέρασμα του παραδοσιακού εδέσματος συνοδείας ενός ποτηριού κρασιού του τοπικού αμπελώνα.
 
 
  Δεν είναι τα πολύχρωμα φώτα στις μαρκίζες αλλά τα παλαμπρα άστρα του ουρανού .
Ο  ποιοτικος τουρισμός  στα νησιά μας δεν είναι οι ξαπλώστρες πάνω στο κύμα αλλά το γαλάζιο κύμα στις αναμνήσεις των λουομένων σε κάποιες από τις ατέλειωτες ακρογιαλιες μας.
 
  Μπορούμε να συνεχίσουμε με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου την παράδοση των προγόνων μας που χάραξαν  στην  Ελληνική Φιλοξενία ένα παγκόσμιο μοναδικό αποτύπωμα.
Παρέα με το γαϊδουράκι, την γάτα που λιάζεται διπλα στο τραπεζάκι με την ψάθινη καρέκλα μπορεί να συνυπάρξει η ευημερία και η παράδοση.
Δεν θα μας κανει πιοΠλούσιους  το αλόγιστο μπετόν παντού αλλά η  απεραντοσύνη της Φύσης.
 
 
Όσο λιγότερο επεμβαίνουμε σε αυτήν τόσο πιο βιώσιμος θα είναι ο τουριστικός προορισμός που αποτελεί όμως και το σπίτι μας όλες τις εποχές του χρόνου.
Μακριά λοιπόν από την λογική των αριθμών θα αποκτήσουμε το πραγματικό κέρδος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *