Site icon Santonews

Ο Πρωθυπουργός “κλείδωσε” την επιβολή κλιμακούμενου τέλους κρουαζιέρας

 

Τέλος αποβίβασης επιβατών κρουαζιερόπλοιων εξήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός. Παρ’ ότι το ύψος και η διαβάθμιση των χρεώσεων θα εξειδικευτούν από τα αρμόδια Υπουργεία, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη θα είναι κλιμακούμενο, με τους μήνες αιχμής στα δύο δημοφιλέστερα λιμάνια της Σαντορίνης και της Μυκόνου να φτάνει τα 20 ευρώ.

Μικρότερες θα είναι οι χρεώσεις στα άλλα λιμάνια, ενώ άγνωστο είναι ακόμα, ποιός φορέας θα τις εισπράττει και πως θα διασφαλιστεί η ανταποδοτικότητα στη βελτίωση των υποδομών διαχείρισης της κρουαζιέρας.

Μια ακόμα δέσμη εξαγγελιών του πρωθυπουργού αφορά στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπου με μια σειρά κινήτρων και αντικινήτρων επιχειρείται η επιστροφή αριθμού ακινήτων στην αγορά τυπικής ενοικίασης. Πρόθεση της πολιτείας «δεν είναι να δαιμονοποιήσει τη δραστηριότητα των βραχυχρόνιων μισθώσεων η οποία προσφέρει τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στο δημόσιο σημαντικά έσοδα, αλλά να υπάρξει ένα καθαρό πλαίσιο γύρω από αυτή» ώστε «το δικαίωμα στο κέρδος του ενός να εμποδίζει το δικαίωμα στη στέγη του άλλου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Exit mobile version