Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ “ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΙ” ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ_ΑΥΣΤΡΙΑΈχουμε ξαναγράψει, ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί το έργο του νέου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου. Αλλά από προβολή, έχει ήδη κερδίσει Όσκαρ και από ιστορικής άποψης, θεωρείται κάτι μεταξύ Βοναπάρτη και Μπίσμαρκ. Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από το ενθουσιώδες ύφος των Δελτίων Τύπου που εκδίδει η Περιφέρεια. Μετά τις “ασφαλείς διαρροές” (https://www.santonews.com/i-mitradelfocheretistiria-michaniki-tis-periferias.santonews) , μπορείτε να κάνετε καινούριο συκώτι από τα γέλια, από τη διατύπωση του γραφείου τύπου για το ταξίδι στην Αυστρία (καλό, χρήσιμο και εποικοδομητικό, κατά τα άλλα). “Στον επίσημο χαιρετισμό που απηύθυνε, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο της Αυστρίας Dr. Heinz Fischer και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας”, γράφει. Και ναι, …χωροταξικά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, είναι “πλαισιωμένος”.
Γλωσσικά όμως, συντακτικά και κατά τους τύπους κάποιος με ανώτερο αξίωμα δεν “πλαισιώνει” . Παρίσταται, ναι. Συμμετέχει, ναι. Χαιρετίζει, ναι. Αλλά δεν “πλαισιώνει”. Εκτός αν ο δύσμοιρος Πρόεδρος της μικρούλικης Αυστρίας, ένιωσε ένα κάποιο δέος μπροστά στην παρουσία κοτζάμ Περιφερειάρχη και τον “πλαισίωσε”. Κατανοητός ο ενθουσιασμός των στελεχών του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, αλλά με τη φόρα που έχουν πάρει, σε λίγο θα αποκαλούν τον Περιφερειάρχη “μεγαλειότατο”.
Τώρα, βέβαια κάποιοι θα αναρωτηθούν γιατί η Santonews, καταπιάνεται με λεπτομέρειες. Μα επειδή, το γέλιο μακραίνει τη ζωή.