Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

 

Φωτό: Νικόδημος Λιανός-Naxospress

“Βάσει των αρμόδιων Δημόσιων Υπηρεσιών, των κρατικών επιστημονικών φορέων (ΙΓΜΕ, Διεύθυνση Υδάτων) και της τεχνογνωσίας των συνεργαζόμενων υπηρεσιών, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από το 2016 έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, με έργα και μελέτες όπως η στεγανοποίηση της λιμνοδεξαμενής των Εγγαρών, η αναβάθμιση του ταχυδιυλιστηρίου, ο τηλεέλεγχος διαρροών, η εξόρυξη διερευνητικών γεωτρήσεων, η μίσθωση αφαλάτωσης και η μελέτη χωροθέτησης μόνιμης αφαλάτωσης, η οποία ολοκληρώνεται άμεσα. Μέρος του σχεδιασμού ήταν και η αξιοποίηση της γεώτρησης στην περιοχή Προφήτη Ηλία.

Ο σχεδιασμός αυτός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους. Η Πολιτεία, στηρίζοντας το σχέδιο δράσης που εκπόνησε η Δημοτική Αρχή, ενέκρινε, αδειοδότησε και χρηματοδότησε τα έργα αυτά.

Ωστόσο, με μια κατάπτυστη και λαϊκίστικη ανακοίνωση, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία διαφοροποιούνται από την κυβερνητική πολιτική και βούληση και τάσσονται κατά του έργου αξιοποίησης της γεώτρησης του Αϊ Λια, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί και επιχορηγηθεί με πιστώσεις του ΥΠΕΣ και του Υπουργείου Αιγαίου, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ομαλή υδροδότηση του νησιού και τη δημόσια υγεία.

Η Δημοτική Αρχή αιτήθηκε την απομάκρυνση των ΜΑΤ και ταυτόχρονα ευχαριστεί θερμά τους ιδιώτες που προσφέρουν νερό για την υδροδότηση των συνδημοτών μας, προασπίζοντας έτσι τη δημόσια υγεία.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *