Ο ΝΕΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΛΑΡΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

 

 

“Αγαπητοί συμπολίτισσες και συμπολίτες.

Όπως είχα δεσμευθεί πριν 5 χρόνια στην παρουσίαση του συνδυασμού “Σαντορίνη Ενωτική Πορεία” που ηγήθηκα για 4 χρόνια ,ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα είμαι υποψήφιος ,κράτησα τον λόγο που έδωσα ως συμβόλαιο. Προσπάθησα αυτή την περίοδο από την θέση που με επιλέξατε να σας εκπροσωπήσω να συμβάλω και να βοηθήσω τον τόπο μας.

Η προσπάθεια μου ,τις περισσότερες φορές έπεσε στο κενό με μια Δημοτική Αρχή που είχε ταμπουρωθεί πίσω από το ποσοστό που η κοινωνία της είχε δώσει και με την αριθμητική υπεροχή Συμβούλων που είχε . Η προσφορά των περισσότερων ήταν μόνο η παρουσία τους για την ύπαρξη απαρτίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δική μου παρουσία ήταν ενοχλητική για τον κ. Δήμαρχο και την παρέα του .Ιδιαίτερα σε βασικά θέματα όπως η σύννομη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, η διαχείριση απορριμμάτων , η καθαριότητά , το λιμάνι και άλλα πολλά. Αποτέλεσμα της κακοδιοίκησης η επιβολή αργίας στη πλειοψηφία των μελών του συνδυασμού του κ. Ζώρζου για ένα μήνα .Πρωτάκουστο για τον τόπο μας.

Ο τρόπος που επελέγη να μου κλείσουν το στόμα , στοχευμένος με ξυλοδαρμό από τον εκλεκτό του, κ. Ηλία Πελέκη ,ο οποίος επιβραβεύτηκε για την πράξη του από τον Δήμαρχο αφού τον συμπεριέλαβε στον συνδυασμό του. Γνώριμος τρόπος ο τραμπουκισμός και η φίμωση της ελευθερίας του λόγου γι’ αυτούς. Αποτέλεσμα κατάλυση της Δημοκρατίας .

Η παραίτηση μου προς ένδειξη διαμαρτυρίας για το τραγικό αυτό συμβάν ,δεν πτόησε την Δημοτική Αρχή .Αντίθετα αισθάνθηκαν ανακούφιση από την απουσία μου .

Σήμερα δυστυχώς το νησί δεν έχει λιμάνι ,είναι βρώμικο και λοιπά.

Έτσι ολοκληρώθηκε η θητεία μου στον Ενιαίο Δήμο Θήρας ανεπάντεχα και η παρουσία μου στα κοινά για 36 ολόκληρα χρόνια που ήταν ένας διαρκής αγώνας ζωής για τον τόπο .

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω δημόσια ,όλα τα μέλη του συνδυασμού που δεν δέχτηκαν να καταλάβουν την θέση την οποία είχα ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου για λόγους ηθικής τάξης.

Πρώτη φορά που έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος στην Κοινότητα Οίας το 1982 μαζί με μια ομάδα νέων με κύριο σύνθημα τον τίτλο της επιστολής μου ,αισθανόμουν δέος κι όχι φόβο για το πως θα ξεπεράσω τις συμπληγάδες πέτρες των παλιών του κατεστημένου ,των αυλικών ,των εκπροσώπων των Ελίτ της Οίας .Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Η μουγκή και καταπιεσμένη κοινωνία αντέδρασε την κατάλληλη στιγμή. Ήθελε και έδειξε τις προθέσεις της. Πίστη στα νέα παιδιά. Δεν πτοηθήκαμε που για λίγους ψήφους δεν αναδειχτήκαμε πρώτος συνδυασμός .Παρά την λυσσαλέα προσπάθεια του κατεστημένου να μας διαλύσει δεν τα κατάφερε. Το όραμα μας για το αύριο ήταν βαθιά ριζωμένο μέσα μας .Ο σεβασμός και η αγάπη προς τον άνθρωπο και τον τόπο μας μας δικαίωσαν γρήγορα και το παλιό κατεστημένο που δεν είχε πολιτικές αξίες και όραμα πάρα μόνο τα προσωπικά οφέλη νικήθηκε από τους νέους ανθρώπους.

Η Οδύσσεια μας ξεκίνησε με πολλά εμπόδια και έπρεπε να αντέξουμε. Αποδείξαμε ότι μπορούσαμε και εφαρμόσαμε το πρόγραμμα μας , ο αγώνας διαρκής ,η όποια προσπάθεια ανατροπής μας δεν πέρασε .Αντίθετα μας δυνάμωνε συνεχώς γιατί είχαμε πίστη και όραμα για τον τόπο μας.

Τα αποτελέσματα για 16 συναπτά έτη ,είναι αυτά που απολαμβάνουν οι νεότεροι ,οι φίλοι , οι επισκέπτες της Οίας και της Θηρασιάς και σήμερα κινδυνεύουν με ισοπέδωση από την ανικανότητα της Δημοτικής αρχής . Η ανατροπή μας ήρθε με Νόμο ,συνένωσε την Κοινότητα Οίας με τον Δήμο Θήρας.

Ο ενιαίος Δήμος Θήρας παραδόθηκε δυστυχώς σε ανθρώπους ανήμπορους και αχρείαστους ,χωρίς όραμα και φραγμό στην αυθαιρεσία και στην παρανομία .Το ήθος και ο σεβασμός έγιναν πάλι ξένες λέξεις .Τα μεμονωμένα προσωπικά συμφέροντά έναντι του κοινού καλού έγιναν καθεστώς .

Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει ο ηγέτης που να εμπνέει ,κρυμμένος πίσω από το δήθεν καλό παιδί χωρίς αντίσταση στο κατεστημένο .Η κοινωνία όμως δεν αντέδρασε γρήγορα .

Αυτή η λογική συμπαρέσυρε και 3 νέα παιδιά της Οίας που οι γονείς τους είχαν στηρίξει ως νέοι την τότε προσπάθεια μας.

Γνώριμος τρόπος η απειλή , η βία και η εξαγορά συνειδήσεων από τους εκπροσώπους της συντηρητικής παράταξης διαχρονικά .Ποια τα ανταλλάγματα που τους υποσχέθηκαν ;Ποιο είναι το όραμα τους για αυτό τον τόπο ; Η ολική καταστροφή του τόπου ή η τιμωρία των γονιών τους που πάλεψαν για να απολαμβάνουν σήμερα τα παιδιά τους τα αποτελέσματα των αγώνων τους;

Θλίβομαι και ντρέπομαι για την επιλογή τους.

Όμως αυτά τα φαινόμενα ήταν και θα είναι μειοψηφίες.

Δηλώνω ότι θα παλέψω από την θέση του απλού πολίτη απέναντι στο κατεστημένο και την ανήμπορη σημερινή Δημοτική αρχή που θέλει να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο και να ισοπεδώσει τα πάντα σε αυτόν τον τόπο χωρίς να σέβεται τις διαχρονικές του αξίες .

Πρέπει η κοινωνία να απομονώσει σε αυτές τις εκλογές αυτή την πρακτική .

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ο τόπος έχει πάρει την κατιούσα .Χρειάζεται φρένο .

Είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία των νέων μπορεί να το ανατρέψει .

Νέα και Νέε με όραμα και σεβασμό στις αξίες ,μπορείς να πάρεις την τύχη του τόπου στα χέρια σου!

Η δική μας Οδύσσεια ήταν δύσκολη ,αλλά ευχάριστη και απολαυστική .

Νέα και Νέε αυτού του τόπου ,πάλεψε γιατί αξίζεις ένα καλύτερο μέλλον !

Μην φοβηθείς !

Γύρισε την πλάτη σου στο κατεστημένο και στην ανικανότητα !

Η Ζωή είναι ένας συνεχής Αγώνας και σου ανήκει !Θα δικαιωθείς!

Ξεκίνα την δική σου Οδύσσεια.

Θα είμαι διπλά σου ,όπου με χρειαστείς. Σίγουρα και άλλοι πολλοί .

Ανοίξτε πανιά για να σαλπάρετε.

Οία 13/5/2019

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Γεώργιος Αντ. Χάλαρης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

Σαντορίνη Ενωτική Πορεία

Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Οίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *