Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΤΕΜ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ SAF

 

 

“Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας σας καλεί να εξερευνήσετε το μαγικό κόσμο των Τοτέμ.
Η ρίζα της λέξης «Τοτέμ» ξεκινάει από τις Ινδιάνικες φυλές του Καναδά και περιγράφει κάθε φυσικό αντικείμενο, ζώο ή φυτό στο οποίο κάθε φυλή απέδιδε ιερές ιδιότητες.
Κάθε φυλή είχε το δικό της Τοτέμ το οποίο ήταν σκαλισμένο από τον μάγο της φυλής και η ιερότητά του ήταν τόσο σημαντική που απαγορευόταν ακόμη και να αναφέρει κανείς το όνομά του.
Τα Τοτέμ απεικόνιζαν ιερά ζώα ή φυτά και θεωρούνταν προστάτες των φυλών και των σπιτιών.

Μερικά απ’ αυτά είχαν ύψος έως και 20 μέτρα κι αυτό γιατί σε κάθε τελετή γάμου, γέννησης ή θανάτου προσέθεταν και ένα ακόμη κομμάτι στο τοτέμ της φυλής.
Σήμερα σώζονται ελάχιστα Τοτέμ κυρίως από την περιοχή της δυτικής ακτής στη Βόρεια Αμερική και από την ευρύτερη περιοχής της Αλάσκας.

Το σαββατοκύριακο αυτό θα εμπνευστούμε από τα χρώματα και τις φανταστικές φιγούρες των Τοτέμ και θα πειραματιστούμε με ανακυκλώσιμα υλικά που θα μας οδηγήσουν σε νέες δημιουργίες.

Σάββατο 8 Απριλίου  Κυριακή 9 Απριλίου
 Παιδιά των τάξεων Α,Β,Γ Δημοτικού 16.00-17.30  Παιδιά των τάξεων Α,Β,Γ Δημοτικού 10.30-12.00
 Παιδιά των τάξεων Δ,Ε,Στ Δημοτικού 18.00-19.30 Παιδιά των τάξεων Δ,Ε,Στ Δημοτικού 12.30-14.00

 

Αγαπητοί γονείς,
Σας υπενθυμίζουμε για σας ανάγκες του εργαστηρίου θα χρειαστεί οπωσδήποτε το κάθε παιδί να έχει μαζί του μια άδεια, καθαρή ΠΛΑΣΤΙΚΗ συσκευασία απορρυπαντικού ρούχων ή μαλακτικού ρούχων ή πλαστική συσκευασία απορρυπαντικού πιάτων ή άλλων καθαριστικών οικιακής χρήσης.
Υποσημείωση: Ιδανικά οι συσκευασίες να έχουν και χερούλι. Όχι χάρτινες συσκευασίες!
Σας ευχαριστούμε θερμά!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία του γονέα στο  τηλέφωνο 22860 85141  καθημερινά 10.00-16.00 εκτός Δευτέρας και Τρίτης.
Έως 20 παιδιά ανά τμήμα.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Λυδία Καραγιαννίδη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *