Ο Μ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ¨Η ΓΛΥΚΟΓΑΛΟΥΣΑ¨

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

 

 

 

“Σεβασμιότατε

Με την λήξη της θητείας των μελών του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και με γνώμονα τις πολλές υποχρεώσεις μου, αναγκάζομαι μετά από έξι χρόνια θητείας να απέχω ως μέλος από το επόμενο Δ.Σ. του παιδικού σταθμού «Η Γλυκογαλούσα». Οφείλω δε να σας ευχαριστήσω εγκαρδίως για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνατε διορίζοντας με μέλος του. Ο παιδικός σταθμός «Η Γλυκογαλούσα» είναι ένα από τα πλέον ιδιαίτερα ποιμαντικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως και αυτό είναι πασιφανές και καθομολογούμενο από τους Θηραίους πολίτες.

Είναι ακόμα μεγαλύτερη η τιμή που μου κάνατε διότι με διορίσατε μέλος του Δ.Σ. του έργου αυτού επί δυο και πλέον συναπτές περιόδους από την πρώτη κιόλας στιγμή έναρξης και λειτουργίας του και μάλιστα σε μια θέση εκείνη του ταμία η οποία προσδίδει την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου.

Θερμές ευχαριστίες οφείλω να εκφράσω και στον ιδρυτή και εμπνευστή του έργου αυτού και αντιπρόεδρο του ιδρύματος τον π.Χριστοφόρο Καραμολέγκο που πρότεινε την ταπεινότητα μου στην Σεβασμιώτητα σας. Είναι γενικά αποδεκτό ότι τα στελέχη αναδεικνύουν το έργο του επικεφαλής και ο π.Χριστοφόρος ως στέλεχος και συνεργάτης σας, με το έργο αυτό, ανέδειξε την ποιμαντική σας αγωνία για τα παιδιά και την οικογένεια στην κοινωνία της Σαντορίνης. Η έμπνευση της κατασκευής του παιδικού σταθμού όπως αποδείχτηκε ήταν πρωτοποριακή και αποτελεσματική και είμαι σίγουρος ότι έχει το ζήλο και τις ικανότητες να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Θα ήταν σοβαρή παράλειψη μου να μην αναφέρω την άψογη συνεργασία μου με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., τους αξιοσέβαστους παιδαγωγούς κ.Χριστόφορο Μηνδρινό και κ. Δημήτριο Αλεξανδρόπουλο. Οι ευχαριστίες μου είναι το ελάχιστο που μπορώ να εκφράσω. Στόχος όλων μας ήταν η δημιουργική και ανθρώπινη συνεργασία για την πρόοδο και το συμφέρον του ιδρύματος, των παιδιών και των οικογενειών που φιλοξενήθηκαν, σε πνεύμα κατανόησης και δημιουργικότητας.

Καμία όμως προσπάθεια μου δεν θα απέδιδε εάν δεν υπήρχε η άριστη καλοσυνάτη οικογενειακή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει το προσωπικό του παιδικού σταθμού. Υπό την καθοδήγηση και το άγρυπνο μάτι της διευθύντριας του παιδικού σταθμού κ. Ιωάννας Καραμολέγκου που με πολύ ιδιαίτερη διακριτική διοικητική ικανότητα εμπνέει το άριστα καταρτισμένο προσωπικό : την κ. Μαρούσα Δαμίγου την κ. Μαρία Ρούσου και την κ. Δήμητρα Πρέκα έτσι ώστε ο παιδικός σταθμός να έχει αποκτήσει την καλύτερη εικόνα εκπαιδευτικού έργου μέσα στην Μητροπολιτική Περιφέρεια.

Η θέση του οικονομικού συμβούλου του παιδικού σταθμού που μου προτάθηκε αποτελεί και αυτό ιδιαίτερη τιμή και φυσικά την αποδέχομαι προσφέροντας τις υπηρεσίες μου και τις συμβουλές μου με μεγάλη ευχαρίστηση για το έργο αυτό της Εκκλησίας υπέρ των παιδιών και της οικογένειας. Το λογιστικό γραφείο «Πετίνη Λίτσα και Συνεργάτες» το οποίο διαχειρίζομαι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον παιδικό σταθμό αφιλοκερδώς. Πιστός στο έργο που επιτελεί ο παιδικός σταθμός θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις για την συνέχιση του έργου αυτού, έχοντας βάλει ήδη διοικητικά, θεμέλιο λίθο για τα εκπαιδευτήρια. Το έργο των εκπαιδευτηρίων αποτελεί ένα μεγαλόπνοο έργο με μεγάλη ποιμαντική δράση και εύχομαι σύντομα να έχουμε όλοι την χαρά να το εγκαινιάσουμε.

Σεβασμιότατε Άγιε Θήρας & Πανοσιολογιώτατε π.Χριστοφόρε

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα και πάντα θα είμαι αρωγός και υποστηρικτής στο έργο σας.

Με πολύ σεβασμό και αγάπη

Μανόλης Ορφανός”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *