Ο Μ. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΤΟΥ

ΣΠΑΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

 
καραμολεγκος_αρτοβιομήχανος Πριν από μερικούς μήνες ο Εξωγωνιάτης αρτοβιομήχανος κ. Μανώλης Καραμολέγκος, είχε πέσει θύμα απαγωγής από συμμορία που σκόπευε να ζητήσει λύτρα από την οικογένεια του. Επιδεικνύοντας σπάνια ψυχραιμία, έπεισε έναν από τους απαγωγείς του (Μολδαβό υπήκοο), να τον απελευθερώσει και να παρουσιαστούν μαζί σε αστυνομικό τμήμα. Όπως και έγινε. Ταυτόχρονα υποσχέθηκε πως θα φροντίσει την οικογένεια του απαγωγέα. Τη σύζυγο δηλαδή και το παιδί του.
Τήρησε την υπόσχεσή του. Επειδή η γυναίκα δεν έχει πράσινη κάρτα, ο Καραμολέγκος διεκπεραιώνει μόνος του τις διαδικασίες ώστε να της δοθεί για να μπορέσει να την προσλάβει μόνιμα στο εργοστάσιό του. Μέχρι τότε όμως, βοηθά με τρόφιμα και χρήματα τη νεαρή γυναίκα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ εφημερίδων (ενδεικτικά: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113352600) ζει σε κατάσταση μεγάλης φτώχειας αλλά και συνεχούς φόβου (για πιθανή «τιμωρία» από τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας) στο κέντρο της Αθήνας.

Ο απαγωγέας σύζυγος της είναι προφυλακισμένος και περιμένει τη δίκη του, αλλά η ίδια και το παιδί τους, μπορεί και επιβιώνει χάρις στη φιλάνθρωπη στάση του θύματος της απαγωγής.
Βέβαια οι συμπατριώτες και όσοι γνωρίζουν τον Μ. Καραμολέγκο, δεν εκπλήσσονται καθώς ο γνωστός βιομήχανος που η οικογένεια του ξεκίνησε από ένα μικρό φούρνο στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης, έχει διακριθεί για τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα. Αλλά πάλι, η στάση του δείχνει γενναιοφροσύνη, επιείκεια και κυρίως ανθρωπιά.

https://www.santonews.com/liga-ine-ta-psomia-sas.santonews